mel

Bibliobus stigao u Splitsko-dalmatinsku županiju

Autor/ica
Objavljeno: 17 ožujka, 2023
BIBLIOBUS

Župan Splitsko-dalmatinske županije Blaženko Boban i ravnateljica Gradske knjižnice Marka Marulića Split predstavili su u petak bibliobus, koji će omogućiti pristup knjizi svima koji nemaju dostupne knjižnice na području svoje općine ili grada. Bibliobus je nabavljen u sklopu projekta ‘Za dobre vibre čitaj libre’, čiji je cilj povećati dostupnost materijala i aktivnosti kojima se potiče čitanje i razvijaju čitalačke kompetencije pripadnika ciljanih skupina.

BIBLIOBUS

Splitsko-dalmatinska županija je strateški partner na ovome projektu, rekao je župan Boban:

‘Mi ćemo i po završetku projekta financirati plaću vozačice i održavanje vozila. Radi se o oko 30 tisuća eura na godišnjoj razini. Stanice na koje će dolaziti bibliobus raspoređene su po cijeloj Splitsko-dalmatinskoj županiji – od sinjskog, kliškog i imotskog područja do Omiške zagore.’

BIBLIOBUS

Ravnateljica Gradske knjižnice Marka Marulića Split Grozdana Ribičić navodi kako će stajalištima bibliobusa biti obuhvaćeno 20 tisuća stanovnika:

‘Sva mjesta koja nisu imala knjižničnu uslugu i tako su bili socijalno isključeni, dobit će mogućnost knjižnične usluge. To nije samo knjiga nego su tu i brojni kulturni i drugi sadržaji.’

BIBLIOBUS

Aktivnosti projekta uključuju uspostavu bibliobusne službe, organizaciju participativnih radionica koje imaju umjetničku odnosno kulturnu te edukativnu komponentu s ciljem poticanja čitanja i razvoja čitalačkih kompetencija ciljanih skupina, kao i provedbu informativne kampanje za podizanje javne svijesti o važnosti čitanja.

ferata@ferata.hr
0997370409