semafor
HEP kultura Alkar
extrametal banner
baner čovo

Bibliocikliranje u sinjskoj Gradskoj knjižnici

Autor/ica
Objavljeno: 8 rujna, 2014
bibliocikliranje_sinj

Foto: Ante Botić

Studenti bibliotekarstva zagrebačkog Filozofskoga fakulteta u suradnji s Dječjom knjižnicom Marina Držića pokrenuli su projekt Bibliocikliranje! Ciljevi projekta su promocija knjižnica kao mjesta druženja i zabave, bibliotekarstva kao struke, čitateljskih klubova te razvijanje čitateljskih navika kod djece i mladih, a danas su posjetili Gradsku knjižnicu Sinj.

U sklopu projekta će se od 1.9. do 10.9. posjetit knjižnice u manjim gradovima na relaciji Zagreb-Split i provoditi čitateljske radionice za djecu, a prijevozno sredstvo bit će bicikli. Organizacijski tim čine studenti: Tamara Belović, Tito Kliska, Vedran Peruničić, Sanja Milovac, Ana Marić, Dora Jurišković i knjižničarka Ana Pavlek. Radionice se sastoje od čitanja kratkih priča te raznih kreativnih aktivnosti i igara vezanih uz pojedinu temu. Osim radionica provest će se anketa među sudionicima o čitateljskim navikama a sve se aktivnosti snimaju videokamerom radi izrade dokumentarnog filma koji će služiti za promociju knjižnica.

Projekt je krenuo iz Zagreba, a mjesta u kojima u kojima se održavaju radionice su knjižnice u Karlovcu, Dugoj Resi, Slunju, Korenici, Gračacu,Kninu, Sinju i Splitu.

Na radionici koja je nodržana danas u Gradskoj knjižnici Sinj sudjelovali su učenici sinjske OŠ ‘Marka Marulića’.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh