HEP kultura Alkar

Biciklijada povodom kanonizacije pape Ivana Pavla II.

Autor/ica
Objavljeno: 1 svibnja, 2014
biciklijada _sinj1

Izvor: Anđela Odrljin

Povodom kanonizacije pape Ivana Pavla II., Kristov Stol – Misijska Europska Inicijativa, organizirala je biciklijadu pod nazivom ‘Marija Zvijezda – Međunarodna biciklijada sv. Ivana Pavla II.’

Biciklijada polazi iz 7 smjerova, odnosno iz gradova i Marijanskih svetišta koje je Ivan pavao II. Posjetio tijekom svojih pastoralnih pohoda Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini. U biciklijadi sudjeluje 40-ak biciklista koji će se u subotu, 3. svibnja zajedno okupiti na Petrićevcu u Banja Luci, gdje je cilj biciklijade.

Geslo biciklijade je ‘Proljeće vjere – Za mir, suživot i napredak u istini, pravdi, ljubavi i slobodi’. Projekt je podržao biskup Komarica, Međureligijsko vijeće BiH u Sarajevu, Vojni ordinarijat RH, IIPT – Internacionalni Institut za Promidžbu Mira Kroz Turizam, Hrvatski biciklistički savez, Biciklistički savez Bosne i Hercegovine i drugi.

Dio biciklista upustio se jučer ujutro iz Solina, a u poslijepodnevnim satima stigli su do Sinja, gdje ih je u Svetištu Gospe Sinjske ugostio župnik fra Ante Bilokapić. Nakon kratkog druženja, biciklisti su nastavili svoj put prema Banja Luci preko Trilja, Kamenskog, Buškog jezera i Karmela sv. Ilije.

 

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh