miro bulj
hdz banner
sdp

BK Otok remizirao na Pelješcu

Autor/ica
Objavljeno: 28 veljače, 2021
Boćanje

Izvor: BK Otok

Jučer je BK Otok gostovao na Pelješcu i protiv BK Komolac iz Dubrovnika neriješenim rezultatom odigrao utakmicu 10. kola. Otočani, odnosno njihove utakmice kao da su predodređene na dramatiku u završnici. Ova je bila još jedna od takvih.

Tijekom prve faze igre, kada se igraju klasične discipline stanje na terenu se često mijenjalo. Od dobre igre otočana i nade u dobar konačni rezultat pa preko nešto lošije igre i bojazni od rezultata 0:8 da bi na kraju vremena od 1 sat i 15 minuta i jedna i druga ekipa dobila po dvije discipline i osvojili po 4 boda.

Tehničke discipline koje su slijedili nisu završile dobro i Komolac je osvojio 7 od mogućih 10 bodova. Time je rezultat prije zadnjih igara bio 11:7 za Komolac. Otoku su trebale pobjede u tri od četiri discipline da bi izvukao neriješen rezultat i osvojio vrijedan bod. U boćanju na gostujućem terenu to je rijetkost (zbog specifičnosti svake podloge na kojoj se igra) ali je to u konačnici Otoku ipak uspjelo. I to kako?.

Igra se zadnje bacanje u disciplini par a u to vrijeme završile su igre u tri ostale discipline. Otok je dobio “trojke” i jednog “pojedinca” a izgubio drugog “pojedinca”. Znači rezultat je tada bio 13:11 za Komolac. “Par” Komolca u momentu zadnjeg bacanja vodi rezultatom 10:8, a to znači da Otoku trebaju tri punta za pobjedu. Nakon svih odigranih boća igrača Komolca Otok na podu ima 2 punta i još za odigrati preostale dvije boće.

Ako otočani ne uvaljaju niti jednu od te dvije boća konačni rezultat u navedenoj disciplini bi bio 10:10 a ukupni rezultat utakmice 14:12 za Komolac. Prvo je valjao Mladen Vuleta i njegova boća je za par milimetara bila prekratka. Zadnju boću valja Dinko Botica. Staje na startnu crtu a preostali igrači Komolca i Otoka svi na nogama i u iščekivanju gdje će završiti ta boća.

Botica ju polaže na način da se već u startu vidjelo da imala odličan pravac i odmjerenu snagu tako da se nije mogla zaustaviti drugdje nego što je. Završava jako blizu buline i taj treći punat bio je dovoljan za pobjedu 11:10 u “paru” i u konačnici osvojen bod na Pelješcu. U dvorani je uslijedilo veselje otočana i tuga igrača Komolca.

U sljedećem kolu Otok je u Sinju domaćin BK Bast iz Baške Vode, koji do sada ne znaju za poraz u 1. HBL-jug i apsolutni su favoriti za prvaka države.

Rezultat:

Komolac – Otok 14:14

Tablica:

Tabl boće
Print Friendly, PDF & Email

Na vrh