raise banner

BK Pržina viceprvak 1. hrvatske Raffa lige

Autor/ica
Objavljeno: 12 listopada, 2020
bk przina

U Sportskom centru Vilar u Žrnovnici u subotu, 10. listopada odigrano je finale završnice 1. hrvatske Raffa lige, u kojem su se sastale ekipe BK Pržina iz Turjaka i BK Gorčina iz Omiša. Ovoga puta slavlje je pripalo Omišanima koji su na kraju slavili 10:0.

Zanimljivo je da su Turjačani cijelo prvenstvo odigrali bez izgubljenog boda. U polufinalu su pobijedili boćare Solina i odmah odigrali finalni susret, dok su Omišani imali dan više odmora za odlučujući susret. Međutim, to ne umanjuje pobjedu Omiša, a Turjačanima kapa dolje.

Omišani su, predvođeni Tonćijem Jerčićem, uzvratili Turjačanima za poraze u prvenstvu i tako postali prvaci Hrvatske. Za utjehu, Pržina pored drugog mjesta  ima i najboljeg igrača lige Hrvoja Dotura, uz kojeg su u ekipi bili Zoran Nasić, Mladen Pupić, Josip Barać, Dennis Pupić Vurilj, Ivica Budimir Bekan i Ante Klapež.

Ovom uspjehu doprinjeli su i  predstavnici Sportskog centra 104 Dalmatinca predvođeni Vladimirom Galićem koji je i sam član BK Pržina. Naime, u sklopu ovog Centra nalaze se boćarski tereni BK Pržina, koji su idealni za treninge i natjecanja.

Bravo Turjačani na ovom uspjehu.

Podsjetimo, Raffa boćanje igra se  na ravnoj i savršeno poravnatoj podlozi. Teren je ograđen drvenim daskama visine 25 cm, s tolerancijom +/- 2 cm. Teren je po pravilu dugačak 26,50 metara i širok između 4 i 4,50 metra. Sama igra Raffa boćanja sastoji se od bližanja i valjanja. Utakmice se igraju na tri načina, pojedinačno s četiri boće, u parovima po dvije ili u trojke s dvije boće.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh