fruhwald
otvorena vrata

Blagdan Gospe od Ružarija

Autor/ica
Objavljeno: 5 listopada, 2013

gospa_ruzarica

Sutra se slavi blagdan Gospe od Ružarija, u narodu poznate Rožarice. Ovaj blagdan svečanim misnim slavljima proslavit će se diljem Cetinskog kraja, gdje je Gospa od Ružarja zaštinica ili suzaštinica nekoliko župa i mjesta.

Posebno svečano bit će u Vrlici, gdje se ovaj blagdan obilježava kao Dan Grada. Jutarnja sveta misa služit će se u 8 sati i 30 minuta. Potom će uslijediti otvaranje Sajma rukotvorina i poljoprivrednih proizvoda. Središnje misno slavlje s procesijom, koje će početi u 10 sati i 30 minuta, predvodit će i propovijedati provincijal fra Joško Kodžoman. Nedjeljni program uveličat će nastupi folklornih skupina.

U Vojniću svečano euharistijsko slavlje od  sati predvodit će i propovjedati don Jure Vrdoljak, duhovnik splitskog sjemeništa.

Svečanost povodom Rožarice upriličiti će se i na istočnom dijelu Cetinskog kraja, u Budimirima. Svečanu svetu misu u 10,30 predvodit će generalni vikar splitsko-makarske nadbiskupije msg.don Ivan Čubelić. Od 15 sati u središtu mjesta održat će se prigodni program uz nastup klapa i kulturno umjetničkih društava.

Gospa od Ružarja je suzaštinica župe Obrovac-Bajagić, gdje će svečano misno slavlje od 10,30 služiti župni vikar sinjskog svetišta fra Antonio Mravak.

Ovaj blagdan svečanim i pučkim slavljima proslaviti će se i u triljskom naselju Velić. Misno slavlje od 10,30 predvodit će fra Jozo Marić, svećenik u crkvi Gospe od Zdravlja u Splitu.

Print Friendly, PDF & Email

Na vrh