ALKARIC

Boćarima ‘Sinja’ 2. mjesto na memorijalnom turniru ‘Blago Zadro’

Autor/ica
Objavljeno: 22 listopada, 2013

bocari1

U spomen na zapovjednika obrane Borova naselja u Domovinskom ratu, general bojnika Blagu Zadru, vukovarski Boćarski klub ‘Trpinjska cesta’ organizirao je 8. po redu memorijalni boćarski turnir ‘Blago Zadro’. Na turniru je nastupilo 16 ekipa, među kojima su bile i 3 ekipe s područja Cetinskog kraja.

Među ekipama se našla i Hrvatska boćarska reprezentacija koja je osvojila turnir. Drugo mjesto osvojili su boćari BK ‘Sinj’ iz Sinja, treći je bio BK ‘Dubrava’ iz Zagreba, dok je četvrto mjesto osvojio BK ‘Dunav’ iz Sotina. Uz sinjske boćare, na turniru su kao i dosadašnjih godina sudjelovali boćari turjačke Pržine i Potravlja.

Uoči samog početka natjecanja sudionici ovog memorijalnog boćarskog turnira okupili su se na Trpinjskoj cesti kod biste general bojnika Blage Zadre, gdje su polaganjem vijenca i paljenjem svijeća odali počast istinskom heroju bitke za Vukovar. Boćari Sinja, Pržine i Potravlja posjetili su Memorijalno groblje žrtava iz Domovinskog rata u Vukovaru i Spomen dom Ovčara, gdje su također položili vijence i zapalili svjeće za sve vukovarske žrtve stradale u Domovinskom ratu.

Predsjednik BK ‘Sinj’ Ante Barać istaknuo je kako je, pored sportskog dijela, ovaj turnir bio prigoda za druženje i još veće povezivanje sinjskog i vukovarskog kraja.

‘Na Trpinjskoj cesti i u samom boćarskom klubu većina je ljudi doselila sa sinjskog područja, posebno iz Maljkova, Potravlja i drugih sela oko Peruće. S njima smo uspostavili odličnu suradnju, pa tako oni dolaze na turnire u Turjake i Sinj. Nadamo se kako će se naša druženja nastaviti i dalje. Posebno se želimo zahvalili predsjedniku BK ‘Trpinjska Cesta’ Vladi Budimiru-Šemsi i njegovim suradnicima na odličnom prijemu, kao i Gradu Sinju koji je financijski pomogao naš odlazak i boravak u Vukovaru’, istaknuo je Barać.

Fotogalerija

 

Print Friendly, PDF & Email

Na vrh