tramax

Bogatim programom u Grabu proslavljen blagdan svetog Ivana

Autor/ica
Objavljeno: 26 lipnja, 2018
sveti_ivan_grab01

U organizaciji Župe sv. Ivana Krstitelja – Grab, u nedjelju, 24. lipnja, na blagdan ovoga sveca koji se u triljskom naselju Grab slavi kao zaštitnik župe i mjesta, održan je bogat duhovno – kulturni program.

Proslava je započela u 10,30 sati svečanim misnim slavljem i procesijom u župnoj crkvi u Grabu, koju je predvodio fra Josip Repeša.

sveti_ivan_grab03

U večernjim satima, pod vrbama uz rječicu Grab, održan je 15. tradicionalni kulturno-glazbeni program, kojeg su svojim nastupom otvorili Triljske mažoretkinja i Limena glazba ‘Sv. Mihovil’ Trilj svečanim defileom ulicama mjesta.

sveti_ivan_grab02

U kulturno-umjetničkom dijelu programa, kojeg je pratilo petstotinjak posjetitelja, mještana Graba i okolnih naselja, ali i drugih mjesta, nastupilo je KUD ‘Župa Grab’, čiji su članovi otplesati ‘Grabsko kolo’. Potom su Triljske mažoretkinje izvele koreografiju ‘Ero s onoga svijeta’. Brojnu publiku oduševila je i Dramska grupa ‘Proložac’, koja se predstavila kratkom predstavom pod nazivom ‘Bračno savjetovalište’ autora i redatelja Marijana Grbavca.

sveti_ivan_grab04

Svečanu proslavu blagdana svetoga Ivana Krstitelja u Grabu svojim koncertom uveličala je i klapa Iskon.

sveti_ivan_grab05
Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh