lady

Božićno selo ispred kuće Nataše Đidare

Autor/ica
Objavljeno: 17 prosinca, 2021
betlehem

U mnogim obiteljima u pripremi za Božić najznačajniji trenutak je izrada jaslica, kao dio tradicionalnog kršćanskog značenja u ove blagdanske dane. U tu čaroliju Božića mnogi ulažu puno vremene i ljubavi, kako bi stvorili impresivnu blagdansku čaroliju. Jedna takva lijepa predblagdanska priča već 14 godinu dolazi iz obitelji Sinjanke Nataše Đidare.

Naime, njezine jaslice, odnosno veliko božićno selo zauzima površinu veću od 30 metara kvadratnih i smješteno je ispred njene kuće, na sinjskom Pazaru. Upravo je to bio razlog što smo posjetili obitelj Đidara.

Osim obitelji i rodbine, božićnom selu s jaslicama ispred njene kuće dive se i brojni Sinjani koji redovito, godinama posjećuju Natašu u predbožićno vrijeme.

‘Iako je ovo vrijeme posebno radi ovih epidemiloških mjera, ljudi dolaze pogledati ove jaslice. Meni je posebno drago što dolaze sa svojim tetama djeca iz našeg vrtića sa Štalije. Osim ovih jaslica, velike sam napravila i u kući’, kazuje nam vrijedna Nataša Đidara.

Nataša nas je podsjetila kako je sve počelo.

‘Zapravo mi je to bio svojevrsni zavjet za ljubav prema obitelji, vjeri, a posebno za zdravlje moje djece. Kreativna sam i volim stvarati. Ove jaslice, odnosno cijelo božićno selo ispred kuće, počnem praktički pripremati početkom rujna i tako svake godine. Obišala sam puno mjesta u kraju kako bih sakupljala kamenje po brdima, mahovinu, pripremala dio umjetnog materijala, jer za sve ovo treba zaista puno toga. Tu su stotine žarulja i drugog materijala. Svake godine treba nešto dodavati novoga, mjenjati određene sadržaje, ali ono što je najvažnije jest poruka koja je uvjek ista, a to je slavlje Božića’, kazala nam je Nataša, dodajući kako joj, kad zna za što to radi, onda ništa nije teško raditi.

Božićnu čaroliju ispred obiteljske kuće Nataše Đidare pogledajte u fotogaleriji:

Print Friendly, PDF & Email

Na vrh