raise banner

Božo Župić pobjednik Međunarodnog natjecanja Lav Mirski

Autor/ica
Objavljeno: 13 svibnja, 2014
bozo_zupic

Operni pjevač prof. Božo Župić pobjednik je 2. Međunarodnog pjevačkog natjecanja Lav Mirski, koje je održano od 9. do 11. svibnja u HNK u Osijeku.

Organizator natjecanja je Umjetnička akademija Osijek, u suradnji s Gradom Osijekom, HNK Osijek, Studentskim zborom Sveučilišta J.J. Strossmayer i dr.

Na natjecanju je nastupilo šezdesetak pjevača iz Hrvatske, Srbije, Mađarske i Slovenije, koji su se natjecali u sedam kategorija. Stručni ocjenjivački sud činili su red. prof. art. Milica Stojadinović (Akademija umjetnosti Novi sad), izv. prof. art. Martina Zadro (Muzička akademija Zagreb), Veseljko Barešić (Gradsko kazalište Komedija Zagreb) i osnivač natjecanja izv. prof. art. Berislav Jerković (Umjetnička akademija Osijek). Dodijeljeno je ukupno 20 prvih nagrada, 24 drugih nagrada, 11 trećih nagrada i nekoliko priznanja za sudjelovanje.

Sinjanin Božo Župić osvojio je prvo mjesto u petoj kategoriji, te je ujedno i apsolutni pobjednik svoje kategorije i natjecanja. Pobjedom je osvojio je posebnu nagradu Matice hrvatske Osijek, te nagradu intendanta osiječkog HNK-a i nastup na ovodogišnjoj Lipanjskoj opernoj noći uz orkestar Hrvatskog narodnog kazališta u Osijeku.

Nagrada Lions kluba Murska kao i nagrada laureata za apsolutnog pobjednika natjecanja također je pripala Boži Župiću.

Natjecanje je završilo svečanom koncertom pobjednika Bože Župića.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh