Branimir Norac osvojio 3. mjesto na 9. Hrvatskom natjecanju Papandopulo

Autor/ica
Objavljeno: 15 veljače, 2021
branimir norac

Sinjski glazbenik Branimir Norac osvojio je 3. mjesto na 9. Hrvatskom natjecanju mladih glazbenih umjetnika Papandopulo, u kategoriji klarinet.

Natjecanje nazvano po jednom od najvećih i najplodnijih skladatelja i dirigenata u hrvatskoj povijesti – Borisu Papandopulu, kojem se ove godine obilježava 115. obljetnicu rođenja i 30. godišnjica smrti, ponovno je predstavilo najbolje mlade hrvatske glazbenike u kategorijama violina, flauta, klarinet i saksofon.

Kandidate je ocjenjivao stručni ocjenjivački sud u tri izlučna kruga, a zajednički je zaključak da je ove godine nivo svih natjecatelja viši nego na prethodnom natjecanju, što potvrđuje potrebu ovog natjecanja na putu profesionalnog usavršavanja mladih glazbenika.

‘Natjecanje je do sada pokazalo svoj dio važnosti u hrvatskoj glazbi i kulturi, ukazujući pozornost na one koji su najbolji’, rekao je Goran Končar, predsjednik Natjecanja Papandopulo.

Stručni ocjenjivački sud u kategoriji klarinet djelovao je u sastavu Davorin Brozić, Željko Milić, Milko Pravdić i Davor Reba. U finalu je nastupilo čak četvero klarinetista. Prvu nagradu osvojio je Toni Kranjac, drugu Sebastijan Sarapa i Duje Stanić, a treću Branimir Norac.

Natjecanje je održano u organizaciji UNISON-a, Hrvatskog glazbenog saveza uz potporu Ministarstva kulture RH i Gradskog ureda za kulturu Grada Zagreba. Sljedeće natjecanje, deseto po redu, održat će se u veljači 2022. za kategorije klavir, solo pjevanje i limene puhače.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh