BANNER FERATA

Branko Župić novi predsjednik Kluba liječenih alkoholičara Sinj

Autor/ica
Objavljeno: 3 lipnja, 2014

kla_sinj6

Na izvještajno-izbornoj skupštini Kluba liječenih alkoholičara Sinj, koja je održana jučer u klupskim prostorijama, za novog predsjednika izabran je Branko Župić, koji je na tom mjestu naslijedio Nikolu Kovačevića.

Članovi Kluba za dopredsjednika su izabrali Ivicu Buzolića, tajnika Ivicu Sarića, te članove Upravnog i Nadzornog odbora. Na Skupštini je podnijeto izvješće o radu i financijsko izviješće, koja su nakon kraće konstruktivne rasprave jednoglasno prihvaćena. Tradicionalno u ovakvim prigodama dodjeljuju se priznanja za apstinenciju članovima Kluba. Ovom prilikom za jednu godinu apstinencije priznanje je dobilo četvero članova, a za pet godina apstinencije jedan član. Dosadašnji predsjednik Kluba liječenih alkoholičara Sinj Nikola Kovačević istaknuo je dobar rad, posebno s mlađim osobama.

‘Mi stariji, koji smo prošli svega i svačega, lakše se možemo naviknuti na drugačiji i zdraviji način života. Zato su naša briga mlađi koji su s nama. Iz godine u godinu vidi se napredak u radu našeg kluba’, kazao je Kovačević, zahvalivši se svima koji su mu pomagali u radu u proteklih 8 godina otkako je vodio Klub.

U ime svih članova Kluba, dr. Vesna Krolo dodijelila je zahvalnicu i prigodni poklon Nikoli Kovačeviću za njegov nemjerljiv doprinos u radu i očuvanju Kluba, posebno u teškim ratnim godinama. Gosti skupštine bili su predstavnici Klubova liječenih alkoholičara iz Imotskog, Makarske, Lučac-Manuš Split, Spinut-Split i Dugog Rata.

Član splitskog Kluba ‘Lučac-Manuš’ te dopredsjednik županijske Zajednice klubova liječenih alkoholičara, Sinjanin Aljoša Vuletić, dr. Vesni Krolo i socijalnoj radnici Tanji Radan dodijelio je županijske zahvalnice za njihov dugogodišnji rad i pomoć osobama koje se liječe od alkohola.

Psihijatrica dr. Vesna Krolo, stručni voditelj Kluba, istaknula je vrlo dobar rad Kluba i odnos članova.

‘Zadovoljna sam našim radom. Posebno me čini zadovoljnom kada vidimo rezultate, da odvikavamo od ove pošasti ljude, posebno mlađe populacije. I sve ih je više što sami dolaze u naš Klub, bez da ih šalje pravosuđe’, kazala je dr. Krolo te dodala kako Klub ima značajnu suradnju s pravosudnim tijelima i dobrim ljudima koji na volonterskoj bazi pomažu njihov rad.

Novoizabrani predsjednik Branko Župić zahvalio se na podršci pri izboru:

‘Nastavljamo istim tempom rada kao što je do sada radio moj mentor Nikola Kovačević. Društvo je odlično. Posebno ćemo se usmjeriti na rješavanje problema recidiva. Poteškoća će uvijek biti, u društvu je stanje teško, ali truditi ćemo se da uspijemo u našem radu’, kazao je Župić.

Nakon održane Skupštine upriličen je prigodni domjenak sa gastronomskim specijalitetima, domaćim sinjskim uštipcima, a gosti iz Dugog Rata, odnosno Donjih Poljica, sobom su donijeli svoj zaštitni znak – Poljički soparnik.

Klub liječenih alkoholičara Sinj osnovan je 1968. godine i kroz njega je prošlo nešto više oko 350 članova. Klub ove godine proslavlja 46 godina rada i djelovanja. Danas broji 42 aktivna člana, a desetak ih je mlađe životne dobi. Unatoč evidentnim poteškoćama s kojima se susreću u radu, članovi Kluba i sinoć su istaknuli zadovoljstvo što se svojim radom, zahvaljujući stručnim suradnicama doktorici Krolo i socijalnoj radnici Tanji Radan, uspijevaju othrvati alkoholu.

Fotogalerija

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh