semafor
HEP kultura Alkar
extrametal banner
baner čovo

Brojna mjesta Cetinske krajine slave blagdan svetog Ivana Krstitelja

Autor/ica
Objavljeno: 21 lipnja, 2014
sv_ivan_krstitelj_i_isus

U brojnim župama i mjestima Cetinske krajine u tijeku su pripreme za proslavu blagdana svetoga Ivana Krstitelja, koji se slavi u utorak, 24. lipnja.

U župi Grab središnje misno slavlje na sam blagdan Svetog Ivana Krstitelja, koje će početi u 10,30 sati, predvodit će i propovjedati don Dario Čorić župnik iz Košuta. Ove godine, po jedanesti put za redom, grabska Župa organizira prigodni duhovno-kulturni program koji će se održati u utorak u večernjim satima, od 21 sat uz rijeku Grab. U programu će nastupiti KUD Livno i KUD Župa Grab (veterani), te će biti izvedena kazališna predstava, nakon koje će nastupiti zbor splitskih liječnika, operni pjevač Ratomir Kliškić, te mlade sinjske flautistice Maja Tomašević i Sara Romac.

Obilježavanje blagdana svetoga Ivana Krstitelja u Krušvaru počinje danas trodnevnicom. Misu trodnevnicu danas u 18 sati predvodit će don Frano Prnjak, kapelan solinske župe. Sutra u 10,30 misno slavlje predvodit će don Mario Buljević, vicerektor splitske bogoslovije. U ponedjeljak, uoči samog blagdana, misno slavlje trodnevnice u 18 sati služit će don Hrvoje Dragun, kapelan župe Visoka u Splitu. U utorak, na sam blagdan središno misno slavlje i procesiju od 10,30 sati predvodit će don Jenko Bulić, rektor Nadbiskupskog sjemeništa u Splitu.

MO Glavice na blagdan svetoga Ivana Krstitelja od 20 sati na sportskom centru kod škole organizira zabavnu večer na kojoj će nastupiti klapa Sinj, Sinjske mažoretkinje, Mješoviti pjevački zbor Grada Sinja, KUD Glavice, te glazbeni sastav Ružin trn. Za sve posjetitelje organizator je pripremio prigodno jelo i piće. Večer prije na brdu Križ upriličit će se paljenje vatre.

Svog zaštitnika slave i mještani Zasioka, Vučipolja i Dabra, gdje će u utorak misno slavlje od 10 sati predvoditi generalni vikar Splitsko-makarske nadbiskupije msgr. Miroslav Vidović. Nakon misnog slavlja tradicionalno će biti blagoslov vozača i automobila.

Svečanim misnim slavljima sveti Ivan Krstitelj proslavit će se i u ostalim župama Cetinskog kraja.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh