tramax

Bruno Markulin novo pojačanje Alkara!

Autor/ica
Objavljeno: 5 rujna, 2018
Bruno Markulin

Košarkaški klub Alkar dogovorio je dolazak još jednog pojačanja. Riječ je o 26-godišnjem bek šuteru Brunu Markulinu…

Markulin je protekle sezone nastupao za Vrijednosnice Osijek, a još prije toga jednu sezonu je proveo u šibenskom Jollyju. Najveći pečat ostavio je u Splitu u kojem je i počeo svoju karijeru.

Riječ je o 195 centimetara visokom igraču koji se najbolje snalazi na poziciji dva, uz vrlo dobar šut za tri poena, s preko 40 posto uspješnosti, koliko je imao u posljednje dvije sezone.

Što se tiče isključivo posljednje sezone, Markulin je redovito počinjao kao član udarne petorke Vrijednosnica, prosječno igrajući 27 minuta. Za to vrijeme bilježio je 11,2 koša, uz ukupan šut od 42 posto, od čega 41 posto za tri poena, ali i 91 posto s linije za slobodna bacanja.

Nagađanja oko njegovog angažmana već su nekoliko tjedana aktualna, ali do dogovora je došlo tek prije nekoliko dana. Markulin će tako boje Alkara braniti do kraja predstojeće sezone.

Kako sada stvari stoje posljednji je to dio Alkarove slagalice i sada je sve na treneru Srđanu Helbichu koji pred sobom ima nešto više od mjesec dana za pripremi momčad za prvenstvene izazove.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh