svabo

Brunu Vučkoviću još jedno veliko priznanje

Autor/ica
Objavljeno: 20 srpnja, 2013
bruno_vuckovic2007

Foto: www.dalmacijanews.com

Sinjanin Bruno Vučković dobio je još jedno veliko priznanje za svoj rad. Naime, Brunova skladba ‘Evo iden svome kraju’, koju izvodi zagrebačka klapa Nostalgija, osvojila je prvu nagradu stručnog ocjenjivačkog žirija na ‘Večeri novih skladbi’ 47. Festivala dalmatinskih klapa Omiš 2013. Uz to, Brunu Vučkoviću pripala je i nagrada za najbolje stihove.

‘Presretan sam, ovo je iznad svih očekivanja! Čast mi je biti u društvu velikana poput Ljube Stipišića Delmate, Krešimira Magdića, Mojmira Čačije i drugih. Ovo je bila vrlo ugodna večer, s puno lijepih pjesama, a ja sam imao sreću da osvojim nagrade. Međutim, nagrade ne znače ništa ako pjesma ne zaživi. Nadam da će pjesma zaista zaživjeti među klapama i da će ju često izvoditi’, kazao je Bruno Vučković.

Skladba ‘Evo iden svome kraju’, autorskog dvojca Bruno Vučković i Marko Rogošić, pobijedila je u konkurenciji dvanaest novih pjesama. Stručno ocjenjivačko povjerenstvo drugu nagradu dodijelilo je autoru glazbe i teksta Igoru Brešanu za skladbu ‘Ljudski je grešan biti’ u izvođenju klape Kožino iz Zadra, dok je treća nagrada pripala autoru glazbe Ivici Kalebu na tekst narodni za skladbu ‘Meštrova smrt’ u izvedbu klape Luka iz Ploča.

Najviše glasova publike osvojila je skladba ‘Sol na koži’, autora glazbe Rajimira Kraljevića i teksta Jakše Fiamenga.

Print Friendly, PDF & Email

Na vrh