svabo

Bulj o prvih 100 dana vlasti

Autor/ica
Objavljeno: 21 rujna, 2021
miro bulj

Gradonačelnik Sinja Miro Bulj gostovao je danas u programu Hit radija te se osvrnuo na prvih 100 dana od preuzimanja dužnosti gradonačelnika.

Gradonačelnik je kazao kako sustav u Gradskoj upravi do sada nije bio dobro postavljen te da sa svojim suradnicima svakoga dana analizira, rješava i planira kako bi tijekom četverogodišnjeg mandata ispunio sve ono što je obećao svojim sugrađanima.

‘Na meni i mojim suradnicima je da uredimo poslovanje Gradske uprave i da napravimo najbolje za grad Sinj. Pred nama je puno posla u cilju rješavanja nagomilanih problema’, kazao je Bulj.

Istaknuo je kako je, uz sve probleme koje su zatekli, uspješno organizirana manifestacija ‘Dani Alke i Velike Gospe, na zadovoljstvo građana Sinja, ali i velikog broja gostiju.

Govorio je i o projektu Aglomeracije, za koji je u tijeku javna nabava.

‘Očekujem da će nakon isteka žalbenih rokova u vrlo kratko vrijeme početi građevinski radovi na izgradnji kanalizacije i poboljšanja vodoopskrbe. Aglomeracija je ‘razbijena’ na tri dijela. Prvi i treći dio, odnosno izgradnja kanalizacije na području jednog dijela Glavica i dijela Sinja te na području Sinja su pred realizacijom. Očekujem da će i dio koji se odnosi na izgradnju kanalizacije u dijelu Brnaza proći sve provjere te da ćemo napokon riješiti problem s kanalizacijom i odvodnjom oborinskih voda’, kazao je Bulj.

Kao jedan od većih problema koji je zatekao prilikom preuzimanja vlasti, Bulj je istaknuo projekt ‘Sinj u sridu’.

‘Od 53 milijuna kuna koliko je Gradu Sinju odobreno za ovaj projekt iz EU fondova, 11 milijuna kuna je neprihvatljivih troškova. Između ostaloga, nije imenovan voditelj projekta, na provedbenom programu se radilo vrlo malo, pa bi se moglo dogoditi da imamo problem i s jahačkom halom, s IEC-om, s Muzejom Cetinske krajine. Sada moramo napraviti taj projekt, kako ne bismo morali vraćati sve što smo dobili’, tvrdi Bulj.

Gradonačelnik je kazao i kako su na niz drugih projekata uočeni nedostaci, među kojima su sanacija igrališta uz Gradski stadion, izgradnja dječjeg igrališta na Bazani, na projektu izgradnje sabirne ulice na prostoru bivše vojarne Ivaniša Nelipića.

U programu Hit radija gradonačelnik je govorio i o problemu sanacija Odlagališta otpada Mojanka. Kazao je kako Grad Sinj neće dozvoliti odlaganje otpada iz jedinica lokalne samouprave izvan Cetinske krajine, o čemu je razgovarao i s ministrom Tomislavom Ćorićem.

‘Naložio sam Čistoći Cetinske krajine da što prije građanima podijeli kante za odvojeno odlaganje otpada, ali i da nabavi s vozila za odvojeno odlaganje otpada. Potrebno je i educirati građane. U planu je izgradnja kompostane, ali moramo i staviti u funkciju Reciklažno dvorište. Jednostavno, moramo ubrzati projekt sanacije MNojanke, za što sam angažirao i stručnjake’, istaknuo je Bulj.

Najavio je gradonačelnik i projekte za mlade.

‘Ja sam uvijek govorio da je vrlo važno da nam mladi ostaju u svom kraju. Pripremamo paket mjera za mlade, od plaćanja troškova izdavanja građevinske dozvole, troškova priključka na vodu i struju, sufinanciranje kupnje građevinskog zemljišta i drugih novčanih pomoći. Vrlo bitno nam je i donošenje Prostornog plana, kojim ćemo povećati građevinska područja, ali i iz kojeg ćemo izbaciti ruidokope Greda i kojića greben. Ubuduće ćemo raditi točkaste izmjene Prostornog plana, tako da naši građani ne moraju godinama čekati da realiziraju svoje planove.’

Gradonačelnik je najavio i povečanje studentskih stipendija, kazao je kako će Grad Sinj i dalje sufinancirati prijevoz studenata i učenika, nabavu radnih bilježnica za osnovnoškolce te i dalje davati pomoć za kupnji udžbenika za  učenike srednjih škola i stipendije za srednjoškolce iz obitelji slabijeg imovinskog statusa. osim toga, grad Sinj će dijelom sufinancirati i prijevoz studenata koji studiraju izvan Splita, kao i izvanrednih studenata.

Print Friendly, PDF & Email

Na vrh