tommy
vrlika
utd banner
Diskonti Toni
baner donlic
božo
Banner CORE HIT RADIO

Bulj u sabornicu donio vodu iz Ćosina potoka onečišćenu fekalijama

Autor/ica
Objavljeno: 27 siječnja, 2021
bulj voda

U Hrvatskom saboru danas se raspravlja o prijedlogu Nacionalne razvojne strategije RH do 2030., ključnom dokumentu za razvoj hrvatskog društva i gospodarstva u narednom desetljeću.

U raspravi je sudjelovao i zastupnik Mosta, Sinjanin Miro Bulj koji je tijekom rasprave izvadio bocu vode iz Ćosina potoka za koju je kazao kako je onečišćena fekalijama.

‘U strategiji spominjete bioraznolikost, s čime se slažem. Međutim, u isto vrijeme šaljete zakon o zabrani korištenja autohtonog sjemenja. Zar to nije kontradiktorno i sramotno? Spominjete održivi razvoj, slažem se, ali činjenica je da još uvijek u moju Cetinu ulazi otvorena kanalizacija iz Sinja. Apsolutno se ništa ne događa. U Cetinu utječe, pogledajte što! Cijela Dalmacija ovo pije. Hoćete li moći pomoći s tih 150 milijuna kuna da u Cetinu ne ulaze fekalije’, kazao je Bulj.

Premijer Andrej Plenković mu je odgovorio:

‘Drago mi je da podržavate strategiju. Što se tiče tema koje se tiču sjemena, vodit ćemo raspravu. Ministrica je otvorena za sve sugestije. Što se tiče čistoće Cetine, predlažem da ministar Ćorić vidi s nadležnim službama kako da izbjegnemo ovakva onečišćenja. A vi, u tradicionalnoj maniri uručivanja, bilo papira, aviona ili boca, možete uručiti ministru tu bocu. Sigurno će je uzeti sa sobom i misliti na vas dok je bude gledao’, odgovorio je Plenković.

Podsjećamo kako je Miro Bulj prije nekoliko dana od generalnog direktora Hrvatskih voda Zorana Đurekovića zatražio hitan sastanak po pitanju problema projekta Aglomeracija Sinj. U svom odgovoru Đureković je predložio da se sastanak održi 3. veljače u prostorijama Hrvatskih voda u Zagrebu.

ferata@ferata.hr
0997370409
Na vrh