svabo

Bulj: Ukinuti vijećničke naknade…

Autor/ica
Objavljeno: 10 srpnja, 2013

bulj_100713

Nakon što je sinjski SDP pokrenuo je inicijativu da se za 20 posto smanje vijećničke naknade, plaće i naknade gradonačelniku i njegovim zamjenicima te ostale plaće koje se financiraju iz gradskog proračuna, vijećnik HDZ-a Denis Bezić javno je zatražio od gradonačelnika Ivice Glavana da sam Gradskom vijeću predloži smanjenje svoje plaće. Slijedom toga, provjerili smo što o smanjenju plaća i naknada iz gradskog proračuna misli gradski vijećnik Miro Bulj.

Miro Bulj najprije je podsjetio kako je došlo do povećanja plaće gradonačelniku Ivici Glavanu.

Miro Bulj

[ca_audio url_mp3=”https://www.ferata.hr/wp-content/uploads/2013/07/miro_bulj_090713-01.mp3″ autoplay=”false” download=”false” html5=”true” skin= “small”]

 

Bulj također podsjeća kako je upravo on 2011. godine uputio prijedlog da se u dnevni red sjednice Gradskog vijeća uvrsti zaključak  o ukidanju vijećničkih naknada, volonterskih naknada dogradonačelnicima i savjetnicima gradonačelnika te naknade članovima nadzornih odbora u ustanovama kojima je Grad Sinj osnivač i vlasnik/suvlasnik, te da se taj novac preusmjeri za besplatan prijevoz učenika i studenata s područja Sinja. Taj prijedlog, tvrdi Bulj, nikad se nije našao pred vijećnicima jer su protiv njegovog uvrštavanja u dnevni red sjednice bili vijećnici NL dr. Jadrijevića, SDP-a i HDZ-a. Kao potvrdu svojih riječi Bulj nam je priložio dokumentaciju iz koje izdvajamo Zaključak. Istaknuo je kako će dodatno tražiti da se gradonačelnikova plaća smanji na iznos od prije 15. sjednice Gradskog vijeća iz 2010. godine.

U vrijeme podnošenja odbačenog prijedloga Miro Bulj je bio jedini gradski vijećnik svoje političke opcije. Danas njegova Nezavisna lista ima 4 vijećnika i proporcionalno veći utjecaj na donošenje odluka. Stoga smo Bulja upitali namjerava li ponovno Gradskom vijeću uputiti prijedlog kojim bi se, između ostaloga, ukinule vijećničke naknade.

‘Da, da. Prijedlog sam dao 2011. godine i zatražiti ću da bude u proceduri. Znači, opet ću ga predložiti. Možda i tijekom današnjeg dana’, zaključio je Miro Bulj.

Print Friendly, PDF & Email

Na vrh