dani sv mihovila
Magazin Dugopolje

Centar izvrsnosti SDŽ pokreće novi program za sve ljubitelje robotike

Autor/ica
Objavljeno: 14 rujna, 2023
ROBOKUP CENTAR IZVRSNOSTI

Izvor: Centar izvrsnosti SDŽ

Centar izvrsnosti Splitsko-dalmatinske županije u školskoj godini 2023./2024. pokreće novi izvannastavni program, RoboStart. Program je namijenjen visokomotiviranim i potencijalno darovitim učenicima s interesom za robotiku i nove tehnologije, a osnovna ideja programa je usvajanje znanja i vještina konstruiranja i programiranja robotskih sustava.

Također, novi program bit će idealna prilika za umrežavanje učenika na razini škole, grada i županije.

Mentor robotike u Centru izvrsnosti SDŽ Toni Jagnjić veseli se novom programu:

‘Očekujemo veliki interes učenika. U novoj školskoj godini u sklopu programa predviđeno je održavanje četiri radionice za mentore u trajanju četiri školska sata, a svaka škola bi trebala formirati ekipu od minimalno pet učenika s kojima bi se provelo minimalno šest radionica u trajanju od tri školska sata. Također, kao kruna programa planiramo organizirati sudjelovanje ekipa na tri natjecanja, te na završnom susretu u sklopu Festivala izvrsnosti.’

Sve informacije o natječaju te obrazac za prijave mogu se pronaći na poveznici https://bit.ly/Natječaj_RoboStart, a otvorena je i nova web stranica na kojoj se mogu pronaći informacije o RoboStart natjecanjima https://robostart.hr/. Sva dodatna pitanja o programu mogu se poslati na mail info@ci-sdz.hr.

Program se provodi u sklopu aktivnosti ‘Razvoj i provedba obrazovnih programa, izvannastavnih i/ili izvanškolskih aktivnosti za učenike u IKT-u, poduzetništvu i aktivnom građanstvu’ u projektu ‘Jadranski regionalni znanstveni centar za razvoj vještina u području STEM-a, IKT-a, poduzetništva i aktivnog građanstva’ – Jadranski RZC STEM.

ferata@ferata.hr
0997370409