Advent Sinj
ogrijevno bukovo drvo X

Centar izvrsnosti Splitsko-dalmatinske županije pokrenuo je međunarodni projekt u suradnji s Državom Izrael

Autor/ica
Objavljeno: 31 svibnja, 2022
izrael

Centar izvrsnosti Splitsko-dalmatinske županije u suradnji s Odjelom za darovite Ministarstva obrazovanja Države Izrael pokrenuo je program obrazovanja potencijalno darovitih učenika. Ovo je prvi primjer ovakve suradnje hrvatskih i izraelskih obrazovnih institucija, čiji će konačni ishod biti međunarodno povezivanje u projektnim aktivnostima.

Riječ je o projektu ‘Mother Earth’ koji je posvećen očuvanju planeta Zemlje, temi koja je u današnje vrijeme sve zastupljenija, a upravo će mlade generacije biti zadužene za njeno očuvanje.

  • Ponosni smo na produbljivanje suradnje s Ministarstvom obrazovanja u Izraelu, kao i na projekt koji će doprinijeti očuvanju planeta Zemlje, ali i koji će dodatno povezati hrvatske i izraelske institucije. S Izraelom već godinama njegujemo partnerske odnose na području poticanja izvrsnosti, učimo od njih i uvjereni smo da će nas ovaj projekt dodatno povezati, a sve za dobrobit naših polaznika, kazao je ravnatelj Centra izvrsnosti Ivica Zelić.

Program će pokrivati ​područja onečišćenja zraka, onečišćenja mora, problem mikroplastike te globalnog zagrijavanja. Također, polaznici Centra izvrsnosti upoznat će učenike njihove dobi iz druge kulture te će imati priliku za usavršavanje engleskog jezika te stjecanje iskustva u međunarodnom istraživanju.

Sve dodatne informacije o projektu dostupne su na web stranici Centra izvrsnosti https://ci-sdz.hr/hrvatsko-izraelski-istrazivacki-program/.

ferata@ferata.hr
0997370409