svabo

Cetinska krajina: 7 tisuća zahtjeva za legalizaciju!

Autor/ica
Objavljeno: 28 lipnja, 2013
sinj_iz_zraka

U nedjelju 30. lipnja u ponoć istječe rok za prijavu legalizacije bespravno izgrađenih objekata.

Usporedno s istjecanje roka, pojačava se i interes za legalizaciju. Nadležni katastarski i županijski uredi širom Hrvatske posljednjih dana doslovno su zasuti posjetima građana i zahtjevima za legalizaciju. Tako je i u Sinju.

Voditelj sinjskog katastra dipl. ing. Ivan Voloder u izjavi za Hit radio i Feratu navodi:

‘U posljednje vrijeme dnevno nas posjećuje oko 200 građana od kojih većina dolazi zbog prikupljanja podataka i potvrda u svezi s predajom zahtjeva za legalizaciju bespravno izgrađenih objekata. Dobro smo organizirani, imamo dovoljan broj djelatnika na prijamnom šalteru pa do 14 sati uspijevamo izići u susret svim građanima.’

Iz sinjske ispostave Upravnog odjela za prostorno uređenje Splitsko-dalmatinske županije dobili smo informaciju kako je do jučer za područje Cetinske krajine (Sinj, Trilj, Vrlika, Hrvace, Otok i Dicmo) predano 5.200 zahtjeva za legalizaciju.

Broj zahtjeva posebno je velik posljednjih dana. Tako je jučer zaprimljeno 1.053, a prekjučer 977 zahtjeva.

Treba napomenuti, da veliki broj građana koristi zakonsku mogućnost predaje nepotpunog zahtjeva, uz obvezu da se zahtjev naknadno kompletira potrebnom dokumentacijom.

Zanimljivo je kako i to da je u cijeloj 2012. godini na istom području zaprimljeno tek 380 zahtjeva za legalizaciju bespravno izgrađenih objekata.

Ako se nastavi ovakva dinamika predaje, sinjska ispostava bi u konačnici mogla zaprimiti ukupno oko 7.000 zahtjeva za legalizaciju bespravno izgrađenih objekata.

S obzirom da rok za predaju legalizacijskih zahtjeva istječe u nedjelju 30. lipnja, pisarnica sinjske ispostave Upravnog odjela za prostorno uređenje Splitsko-dalmatinske županije, radit će sutra (subota) i prekosutra (nedjelja) od 8 do 14 sati.

Print Friendly, PDF & Email

Na vrh