miro bulj
hdz banner
sdp

Cetinska krajina pod snijegom

Autor/ica
Objavljeno: 7 travnja, 2021

Jučer oko 14 sati i 30 minuta počele su padati su prve snježne pahulje na Maovicama, a nevrijeme se vrlo brzo se proširilo na cijeli Cetinski kraj.

Snježni pokrivač najdeblji je bio na Maovicama i u Vrlici gdje je u samo nekoliko sati napadalo 20-ak centimetara snijega. Na širem triljskom području visina snijega dosegla je 15 centimetara, 10 cm snijega bilo je na Zelovu i Vagnju dok je u na sinjskom području palo između 5 i 7 centimetara snijega.

maovice

Kako doznajemo od Nedjeljka Živaljića iz Nadcestarije Sinj, djelatnici su na terenu od jučer popodne, a očistili su sve državne i županijske ceste. Nadcestari su za čišćenje aktivirali 5 vozila i jedno specijalno vozilo za čišćenje snijega.

Sinoć su se dogodile i dvije prometne nezgode. Tako policija bilježi sudar dvaju vozila u 21 sat u ulici put Ferate, a pričinjena je materijalna šteta. Također, zbog poledice na cesti snijega sinoć je jedno vozilo udarilo u stup vanjske rasvjete na Bazani.

auto bazana

Promet se ovo jutro u Cetinskom kraju odvija bez poteškoća na glavnim državnim i županijskim cestama, a iz Nadcestarije pozivaju na dodatan oprez.

Prema meteorološkim najavama danas će biti uglavnom sunčano, posebice na jugu uz umjerenu naoblaku. U unutrašnjosti sredinom dana i poslijepodne mala vjerojatnost za poneki pljusak kiše ili snijega. Prijepodne će puhati slaba i umjerena, na udare ponegdje jaka pa i olujna bura, oslabjet će i u drugom dijelu dana okrenuti na sjeverozapadnjak, osobito na otvorenom moru. Najviša dnevna temperatura većinom od 8 do 13 °C.

All-focus

Print Friendly, PDF & Email

Na vrh