HEP kultura Alkar

Cetinska srca snažno kucaju za malog Luku!

Autor/ica
Objavljeno: 7 lipnja, 2014
luka

U prva dva dana akcije ‘Veliko srce za malog Luku’ prikupljeno je gotovo 25 tisuća kuna za liječenje dječaka Luke Matića iz Čitluka. Akcija se nastavlja…

Devetogodišnji Luka Matić je invalid od rođenja. Unatoč teškom fizičkom oštećenju Luka je uspješan učenik 2. razreda OŠ Marko Marulić – Čitluk. Od prošle godine Luka počeo je hodati uz pomoć ortopedskih pomagala, što za njega predstavlja veliku radost. Prije nekoliko dana Luka je otišao u Njemačku, na redoviti liječnički pregled, za što su troškove od 5 tisuća eura osigurali njegovi roditelji. No na pregledu je utvrđeno kako su dječaku potrebna nova, veća ortopedska pomagala, što košta dodatnih 6 tisuća eura. Budući da Lukini roditelji Ante i Milenka nisu mogli samostalno osigurati taj novac, pokrenuta je humanitarna akcija prikupljanja donacija – ‘Veliko srce za malog Luku’.

Za nekoliko sati prvoga dana akcije (četvrtak, 5. lipnja) prikupljeno je 2,5 tisuća kuna, dok je cjelodnevno prikupljanje sredstava u drugom danu akcije (petak, 6. lipnja) rezultiralo sa prikupljenih 21 tisuća kuna. Ukupan donirani iznos u prva dva dana akcije ‘Veliko srce za malog Luku’ iznosi točno 23.648 kuna. To je nešto više od polovine sredstava (6 tisuća eura ili oko 45,5 tisuća kuna) koja je na račun njemačke bolnice potrebno uplatiti do utorka, 10. lipnja, kako bi malom Luki Matiću bile ugrađene nove potkoljenične ortoze uz pomoć kojih hoda. Zato se akcija nastavlja s nadom i uvjerenjem kako će tijekom subote, nedjelje i ponedjeljka biti prikupljen cijeli potrebni iznos.

Na račun sinjskog Crvenog križa, za malog Luku, pristigle su brojne donacije raznih udruga, poduzeća, obrta, jedinica lokalne samouprave… No najviše uplata stiglo je od građana pojedinaca, koji su se srčano solidarizirali sa svojim Lukom i tako ponovno potvrdili svoje veliko srce.

Uplate za maloga Luku i dalje pristižu iz Sinja i Cetinske krajine, Splita, Zagreba… Ferati i Hit radiju javilo se i nekoliko osoba iz inozemstva pitajući kako mogu izvršiti donaciju za pomoć dječaku Luki. Na žalost Crveni križ Sinj, nema devizni račun, ali bi to trebalo biti riješeno u ponedjeljak, o čemu ćemo izvijestiti slušatelje i čitatelje.

Ovim putem još jednom pozivamo sve dobre ljude da se uključe u akciju ‘Veliko srce za malog Luku’ i da do utorka osiguramo puni iznos sredstava za liječenje dječaka Luke Matića.

 

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh