fruhwald
otvorena vrata

Čitajmo kazalište u Palacini

Autor/ica
Objavljeno: 26 srpnja, 2021
citajmo kazaliste crop

Kazalište ‘Hotel Bulić’ i Gradska knjižnica Sinj organiziraju autorsku večer sa Senkom Bulić i Tanjom Mravak. Stoga su pozvali sve ljude dobre volje da dođu na autorsku večer i radionički program s glumicom i redateljicom Senkom Bulić i spisateljicom Tanjom Mravak kroz rad na čitanju fragmenata njenih dramskih tekstova. Propitivat će razlike i sličnosti u odnosu prema tekstu iz dvije pozicije, spisateljske i glumačke.

Radionički program koji će voditi Senka Bulić osmišljen je u skladu s postupcima i metodama bavljenja tekstom u kazalištu. Uključuje alate koji su značajni u stvaranju izražajnih sposobnosti te produbljenju razumijevanja teksta (osnovna znanja o kreaciji uloge kroz pripremu glasa, tjelesnu relaksaciju, tehnike disanja, postizanje osjećaja za ritam).

Program je u skladu s preporukom iz Nacionalne strategije čitanja u kojoj je naglašena potreba za podrškom umjetničke scene u razvoju umjetničko edukacijskih projekata kojima je cilj omogućiti što većem broju ljudi čitanje sa zadovoljstvom i razumijevanjem. Ovim pristupom osigurava se povećanje interesa za obje umjetničke perspektive i potiče razvoj novog formata u privlačenju publike.

Program će se održati u zgradi Palacina u četvrtak , 29. srpnja 2021. godine u 19 sati.

citajmo kazaliste
Print Friendly, PDF & Email

Na vrh