fruhwald
otvorena vrata

Članice LU ‘Tulurium’ na izložbi hrvatskih zavičajnih slikara

Autor/ica
Objavljeno: 12 kolovoza, 2021
niveska zeljka

Dvije članice Likovne udruge ‘Tilurium’ Trilj plasirale su se na izložbu hrvatskih zavičajnih slikara u organizaciji Hrvatskog sabora kulture. Suorganizator je Gacko pučko učilište Otočac.

Barke Niveska Juraga Kovačev akril na platnu dim x god

Ukoliko epidemiološki uvjeti to dopuste, izložba će biti održana u prostorijama navedenog učilišta, u suprotnom će događaj biti prezentiran on line. Članice koje će braniti boje LU ‘Tilurium’ su pjesnikinja i slikarica Niveska Juraga Kovačev sa slikom ‘Barke’ i Željana Koljanin sa slikom ‘Proljeće’.

Proljeće Željana Koljanin ulje na platnu dim x god

Inače, LU ‘Tilurium’ broji tridesetak članova koji slikaju razne motive, u svim slikarskim tehnikama.

‘Udruga postoji 28 godina, a u posljednjem desetljeću izlaže na 4-5 izložbi godišnje, organizira likovne radionice, te posljedne dvije godine i likovne kolonije. Posebno dragovoljno sudjeluju u humanitarnim prodajama. Unatrag 10 godina smo članovi Hrvatskog sabora kulture, redovito sudjelujemo na njihovim natječajima i, naravno, redovito sudjelujemo sa nekoliko slika. Što se tiče ove godine, čestitamo plasiranim kolegicama i ne sumnjamo da će nas dostojno predstaviti’, kazala je predsjednica LU ‘Tilurium’ Ana Žuro.

Print Friendly, PDF & Email

Na vrh