Članovi pjevačkog zbora djece izveli mjuzikl i sudjelovali na tomboli

Autor/ica
Objavljeno: 29 prosinca, 2018

Izvor: www.gospa-sinjska.hr

Na blagdan sv. Stjepana, 26. prosinca 2018., pjevački zbor djece izveo je u crkvi Gospe Sinjske mjuzikl „Noćas mir se svijetu rodi“. Tom izvedbom djeca iz zbora čestitala su Božić svojim roditeljima, župnoj zajednici i cijelom hrvatskom narodu.

Autor teksta i glazbenih točaka je Nikša Krpetić, a djeca su uspješnom izvedbom prikazala istinski značaj Isusovog rođenja i prisutnima uzveličali božićno slavlje. Roditelji i prijatelji pljeskom su nekoliko puta nagradili trud mladih izvođača. Na kraju mjuzikla prisutne je pozdravio fra Petar Klapež, gvardijan sinjskog samostana. Riječi zahvalnosti uputio je osobito djeci i njihovim roditeljima, kao i onima koji su marljivo tijekom dva mjeseca pripremali izvedbu i izvođače – fra Juri Župiću i s. Jeleni Mijić. Maestro Župić već 40 godina oduševljava sinjsku župnu zajednicu brojnim izvedbama u raznim prigodama. Generacije i generacije mladih i odraslih župljana nosit će ga u srcu, a njegova stručnost i pedagoške metode pomogle su nebrojenima da usavrše vještinu pjevanja i javnog nastupa. Njegov rad sa župljanima ostat će zlatnim slovima upisan u povijest sinjskog samostana, a našem zborovođi i orguljašici želimo još mnogo uspjeha u zajedničkom nastojanju oko dobra cijele Župe Gospe Sinjske.

Tradicionalno se u vrijeme božićnih blagdana organizira i tombola za članove pjevačkog zbora djece. Stoga je oko 70 djece u petak, 28. prosinca, sudjelovalo na tomboli s mnogobrojnim i zanimljivim nagradama. Tombolu su animirali fra Jure i s. Jelena, koji su se potrudili i osigurali nagrade za mlade pjevače. Uz pjesmu i veselu atmosferu igralo se u samostanu preko 3 sata. Među igračima bijaše mnogo onih sretne ruke, a ostali će svoju sreću potražiti sljedeće godine. Da bi se ostvarila tombola, poseban doprinos dao je fra Perica Maslać, sinjski župnik. U najvećoj župi Splitsko-makarske nadbiskupije s velikom pažnjom i ljubavlju njeguje se zborsko pjevanje, a bez potpore župnika nemoguće je zamisliti djelovanje jednog crkvenog zbora. Prema tomu, organizatori sinovskom odanošću zahvaljuju župniku Maslaću, koji redovito podupire i prati život i djelovanje crkvenih zborova. Organizaciju tombola ponekad pomognu i anonimni donatori, čiji doprinos iznimno cijenimo i kojima od srca zahvaljujemo.

Pjevačkim zborovima, koji animiraju liturgijska slavlja u crkvi Gospe Sinjske, od srca želimo uspjeh u radu i blagoslovljenu novu 2019. godinu.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh