svabo

Čovjek i njegova sjena u Alkarskim dvorima

Autor/ica
Objavljeno: 5 veljače, 2014
covjek

U četvrtak 6. veljače s početkom u 19 sati, u Alkarskim dvorima u Sinju bit će predstavljena knjiga Čovjek i njegova sjena, autora dr. Ante Kovačevića.

Organizator predstavljanja je Matica hrvatska, a o knjizi će govoriti predsjednik Ogranka Matice Hrvatske u Sinju – fra Mirko Marić, novinari Joško Čelan i Joško Kontić, te autor knjige dr. Anto Kovačević. Moderator predstavljanja je Denis Šabić.

Dr. Anto Kovačević rođen je 21. ožujka 1952. godine. Doktorirao je filozofiju u Beču, a široj javnosti poznat je kao predsjednik HKDU-a, zastupnik u Hrvatskom saboru i kandidat za predsjednika Republike Hrvatske.

U knjizi Čovjek i njegova sjena, Kovačević opisuje svoje stradanje u komunističkoj Jugoslaviji, odnosno montirani proces u kojemu je osuđen na 8,5 godina zatvorske kazne, od čega je 6 odrobijao u zloglasnom kazamatu u Zenici.

Čovjek i njegova sjena istinita je priča o progonu hrvatskih domoljuba, o njihovom snivanju hrvatske slobode i žrtvi koju su podnijeli za ostvarenje tih snova. Priča je to priznanju progonitelja, oprostu žrtve i njihovom prijateljstvu.

Print Friendly, PDF & Email

Na vrh