Jadrantrans

Dalmatinski derbi: Rukometašice Sinja domaćin Dalmatinki

Autor/ica
Objavljeno: 16 listopada, 2020
RK Sinj Virovitica

Foto: AB Foto

S tri boda na kontu i u odličnom raspoloženju rukometašice Sinja dočekuju Dalmatinku iz Ploča u okviru trećeg kola rukometnog prvenstva Hrvatske za žene…

Uoči početka prvenstva dosta toga se događalo u ŽRK Sinj, od odlaska trenerskog dvojca i nekoliko igračica pa do dolaska novih lica, a sve se je to rezultiralo s opravdanom sumnjičavošću o tome koliko ova redizajnirana ekipa može odgovoriti na postavljene zahtjeve.

“Bez obzira na dobre rezultate u uvodna dva kola, ostajemo čvrsto pri zemlji, svjesni da nas čeka nova teška utakmica i nova doza dokazivanja. Dalmatinka je dobra ekipa, minimalno je poražena u posljednjem kolu i sigurno se želi iskupiti, ali mi s druge strane imamo svoje ciljeve i želimo novu pobjedu kako bi maksimalno kapitalizirali dobru situaciju na otvaranju prvenstva.”, kazao je u najavi utakmice trener Sinja Mario Krstić.

No, kako je parket jedino mjerilo, tako su u prva dva kola ocijenjena s odličnim. Pobjeda protiv Virovitice, a zatim i bod u Varaždinu bitno su podigli samopouzdanje, no ostvareni rezultati povećavaju apetit pa se sada očekuje i pobjeda protiv Dalmatinke.

Svoja razmišljanja uoči završnog treninga s nama je podijelila i Ljubica Plazibat:

“Dalmatinka u Sinju traži svoje prve bodove, očekuje nas teška utakmica, međutim, mislim da smo mi u boljoj formi i imamo tu prednost domaćeg terena. Pokazali smo u Varaždinu da možemo igrati s najjačima tako da smo optimistični i mislim da možemo doći do nove pobjede.”

Pločanke su u prvom kolu uvjerljivo poražene u Bjelovaru, a nakon toga minimalno od Umaga na svom terenu, stoga je jasno da će i one same imati veliki imperativ, ako već u ranoj fazi prvenstva ne žele ostati prikovane za dno poretka.

Susret se igra u 19 sati bez prisustva publike.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh