Danas 52 novooboljela, situacija je stabilna

Autor/ica
Objavljeno: 30 lipnja, 2020
covid

Nacionalni stožer civilne zaštite danas je na pressici u Zagrebu objavio novu brojku od 52 novooboljele osobe od koronavirusa u Hravtskoj.

‘Imamo 52 nova slučaja danas, ukupno 2777 slučajeva do danas. U samoizolaciji preko 4000 ljudi. Dvije osobe su na raspiratoru. Imali smo nekoliko dobrih tjedana. Onda smo s importiranim slučajevima i zbog nepridržavanja mjera došli do većeg broja slučaja. Onda je došlo Đakovo, također je sve počelo s importiranim slučajevima. Situacija je pod kontrolom. Mi smo sad u fazi kad smo počeli popuštati aktivnosti, gospodarstvo u turizam. Najbitnije je brzo reagirati na sve. Donositi odluke na brzinu, brzo otkriti sve slučajeve i uloviti kontakte. Dok to radimo dobro mislim da nije potrebno ništa mijenjat’, rekao je ravnatelj HZJZ Krunoslav Capak.

U Zaraznoj bolnici u Zagrebu je 30 hospitaliziranih, rekla je ravnateljica bolnice Vuk Vrhovec, Alemka Markotić. Jedna je osoba na respiratoru od danas. Dosta veliki broj je pregledan, tijekom zadnjeg dana. Sve držimo pod kontrolom. Nasreću veliki dio ljudi moze otici doma i sačekati nalaz doma. Većina su s vrlo blagim simptomima ili bez simptoma. Tako da je situacija stabilna.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh