semafor
HEP kultura Alkar
extrametal banner
baner čovo

Darkvud predstavlja novu pjesmu ‘Daj mi jednu ladnu’

Autor/ica
Objavljeno: 7 lipnja, 2016
darkvud

Izvor: CroRec News

Sinjski rock bend Darkvud objavit će sredinom lipnja album ‘Razmišljanje u okviru’. Ususret albumu i ljetu, predstavljaju ljetni singl ‘Daj mi jednu ladnu’.

S novog albuma šira javnost je imala prilike čuti energičnu rock pjesmu ‘Moj bubanj’, šaljivi šlager ‘Produžni kabel’ i surf rock pjesmu ‘Gljive’. Za pjesmu je snimljen i spot pod redateljskom palicom Andrije Plavše. Spot je snimljen u Kaštelima, a prikazuje ljetnu fjaku koja vlada u Dalmaciji, a svoj vrhunac dosegne u ljetnom razdoblju. Naravno, spot je obojan darkvudovski netipičnim humorom i interpretacijom. Premijerno je prikazan na CMC televiziji te na portalu Muzika.hr.

Bend Darkvud postoji od 2006., ali sve do prije dvije godine istraživali su i eksperimentirali sa zvukom od funka do punka, od electro rocka do etna i konačno našli svoj sadašnji zvuk – wood (jer rock i metal već postoje). Ističu se po energičnim live nastupima,a od nastupa izdvajaju pobjedu na West Herzegowina festu 2010. godine te Hrvatski glazbeni festival u Zaboku gdje osvajaju treće mjesto, a izabrani su od strane žirija Karlovačko Rockoff finala kao jedan od 15 najboljih mladih bendova u Hrvatskoj. Iza sebe imaju album ‘HAUGH’ koji je konceptualne naravi te iz kojeg progovara mješavina etno-rock-psihodelične smjese.

Darkvud su Stipe Botica (bubnjevi, vokal), Petar Radović (bas), Ante Bogdan (gitara) i Šimun Čarli Botica (klavijature). Više o bendu saznajte na: https://www.facebook.com/DarkvuD-329110731502/?fref=ts

 

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh