HEP kultura Alkar

Delegacija VAD-a kod gradonačelnika Zagreba

Autor/ica
Objavljeno: 28 ožujka, 2014
vad_kod_bandica02

Delegaciju Viteškog alkarskog društva primio je jučer u svom uredu gradonačelnik Zagreba Milan Bandić.

Delegacija VAD-a, koju je predvodio predsjednik Društva Stipe Jukić, upoznala je zagrebačkog gradonačelnika s pripremama za ovogodišnju 299. Alku, kao i s pripremama za obilježavanje 300. Alke.. Sinjani su predložili da se, ususret 300-toj Alki, na središnjem zagrebačkom trgu u listopadu ove godine predstavi čitava alkarska povorka, što bi bila posebna turistička atrakcija u glavnome gradu. Gradonačelnik Bandić upoznat je i s ostalim projektima VAD-a, posebno s  dovršetkom izgradnjeAlkarskog muzeja. Jučerašnji posjet bila je i progoda da VAD gradonačelniku Zagreba uputi i službeni poziv na ovogodišnju Alku.

Gradonačelnik Bandić istaknuo je kako je Alka zaštitni znak naše zemlje, te da će i ubuduće imati punu potporu Grada Zagreba. U znak zahvale na kontinuiranoj podršci Alki, predsjednik VAD-a Stipe Jukić gradonačelniku Bandiću darovao je monografiju ‘Sinj i njegova Gospa’.

U Sinjskoj delageciji, osim Jukića, bili su i dopredsjednik VAD-a Dinko Bošnjak,  zamjenica gradonačelnika Sinja Kristina Križanac, alkarski vojvoda i član Upravnog odbora Ante Vučić te tajnik Ivan Nasić.

vad_kod_bandica01
Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh