extrametal

Denis Bobeta: ‘Novci dolaze, karavane prolaze’

Autor/ica
Objavljeno: 29 kolovoza, 2013
denis_bobeta

Vijećnik Nezavisne liste Mira Bulja Denis Bobeta oglasio se priopćenjem za javnost pod naslovom ‘Novci dolaze, karavane prolaze’. Priopćenje donosimo u cijelosti:

‘Poštovani,

tematika naslova vezana je za dugogodišnje stanje u sinjskom sportu. Naime, Grad Sinj svake godine izdvaja 4-5 mil. kuna koje se rasporede po raznim sportskim udrugama i većini nepoznatim kriterijima i klasifikacijama. Svake godine naša dva sportska brenda (Alkar, Junak) dovedu nekolicinu igrača sa strane, koji uglavnom nisu pojačanje ili im klub služi kao prolazna stanica za osobnu afirmaciju. Oni su i bolje plaćeni od momaka koji su ponikli u klubu i koji žive uz taj klub i za taj klub. Postavlja se pitanje zašto je to tako i zašto se neracionalno troši gradski novac? U Upravi bi trebali sjediti ljudi koji će decidirano pokucati na prava vrata i naći sponzore. Oni bi trebali pametnije ulagati novac i preko trenera stvarati vitezove i virtuoze kojima ćemo se ponositi.

Pošto bolje poznajem materiju KK’Alkar’ i općenito košarke, svakodnevno srećem nekolicinu naših provjerenih i dobrih igrača koji bi časno igrali za klub u kojem su poniknuli. Međutim, oni nisu niti u primislima bešćutne Uprave kluba, niti su pozvani na pripreme, dok se istovremeno dovode skupocjeni igrači iz drugih sredina upitne kvalitete. Jedan do max. dva igrača sa strane mogu se eventualno angažirati ako je stvarna potreba, ali dok su tu naši mladići bez angažmana to nikako ne bi smjelo doći u obzir.

Mladi igrač se osjeća zapostavljeno i u neravnopravnom položaju jer ne može dobiti šansu pored ‘stranca’, ca još je puno manje ili nikako plaćen pa mu preostaje samo trpjeti ili se ostaviti 10-15-godišnjeg odricanja te se odlučuje na odlazak iz grada upisujući fakultet ili tražeći zaposlenje.

Smatram da većina novca kojeg klubovi dobiju mora biti uložena u razvoj djece i mladog kadra, te bolju edukaciju trenera koji bi tu djecu još stručnije odgajali i pripremali za vrhunske rezultate.

Stoga ću se kao vijećnik zalagati da se Grad Sinj kao glavni donator sportskih udruga pobrine za racionalniju potrošnju sredstava iz proračuna za sport. Isto tako da omogući i subvencionira profesionalno zaposlenje trenera u sportskim klubovima ovisno o broju djece koju imaju u klubu.’

NL Miro Bulj,

vijećnik Denis Bobeta

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh