extrametal

Dicmanjani slave Dan općine

Autor/ica
Objavljeno: 23 srpnja, 2013

dicmo

U Dicmu je počelo obilježavanje Dana Općine, koji se slavi na blagdan sv. Jakova, 25. srpnja. Općina Dicmo i Župa Dicmo Donje organizirali su višednevni vjerski i kulturno-zabavni program koji je počeo u subotu, 20. srpnja akcijom dragovoljnog darivanja krvi.

Vjerski program:
U župnoj crkvi jučer je počela trodnevnica, koju je predvodio župnik župe Dicmo Donje i dekan kliškog dekanata don Vlado Strikić. Danas od 18 sati svečanu euharistiju služit će dugopoljski župnik don Mirko Bitunjac, a sutra će misno slavlje i molitveno bdijenje predvoditi župnik don Vlado Strikić.

Na sam blagdan svetog Jakova, u četvrtak 25. srpnja, misno slavlje u 8 sati služit će župnik don Vlado Strikić, a središnje misno slavlje s procesijom u 10,30 predvodit će Bjelovarsko-križevački biskup mnsg. Vjekoslav Huzjak. Večernju misu u 18 sati služit će župnik Krušvara don Mario Mihanović.

Na blagdan suzaštitnice Dicma sv. Ane, koja se slavi 26. srpnja, misno slavlje u 8 sati predvoditi će dr.don Emanuel Petrov, župnik Kaštel Sućurca, a u 10,30 procesiju i misno slavlje predvodit će i propovjedati sinjski gvardijan fra Petar Klapež. Poslijepodnevnu svetu misu s blagoslovom djece predvoditi će župnik Košuta don Dario Ćorić.

Ostali program:
Svečana sjednica općinskog vijeća održat će se večeras u 19 sati u restoranu Kamen. Prije toga upriličit će se polaganje vijenaca kod središnjeg križa na mjesnom groblju.

Na blagdan sv. Jakova u 19,30 poslije večernje mise ispred crkve na ‘Dicmanjskoj večeri folklora’ nastupit će desetak folklornih skupina iz Dalmatinske zagore.
Braniteljska zadruga ‘Realitet’ ispred OŠ Ante Starčevića od 25. do 27. srpnja organizira zabavne večeri na kojem će posjetitelji uživati uz glazbu DJ-a, u petak je predviđen koncert Nera banda, a u subotu će posjetitelji, uz glazbu uživo moći uživati u besplatnoj gastronomskoj ponudi.

Na blagdan sv. Ane 26. srpnja nakon večernje mise od 19,30 u crkvenom dvorištu bit će izvedena predstava Mađioničar, koja je namijenjena najmlađima, nakon koje su najavljene aktivnosti body paint.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh