Dicmanjani zaustavili bagere

Autor/ica
Objavljeno: 24 lipnja, 2020
dicmo

Jučer poslijepodne dio mještana općine Dicmo i dio mještana općine Muć zaustavio je bagere tvrtke ‘Lavčević’ u njihovim nastojanjima da započnu eksploataciju kamena na području planine Visoka, na brdu Imber u općini Dicmo.

Radnici tvrtke ‘Lavčević’ čistili su makadamski put koji vodi prema kamenolomu koji trenutno nije aktivan jer mještani Dicma već duže vrijeme sprječavaju njegovo otvaranje. Mještanima su se pridružili i općinski načelnici Dicma i Muća, Ivan Maretić i Filip Stupalo te općinski vijećnik Dicma Petar Maretić, a pozvana je i policija.

dicmo

Vijećnik Maretić istaknuo je kako su mještani Dicma i Neorića izričito protiv otvaranja kamenoloma i protiv devastacije okoliša te kako su su spremni svojim tijelima spriječiti ulaz bagerima na planirano područje kamenoloma.

Načelnik Maretić bezrezervno je podržao svoje sumještane i njihova nastojanja da spriječe otvaranje kamenoloma tvrtke ‘Lavčević’.

‘Objasnio sam svojim mještanima da su radnici tvrtke Lavčević tu nelegalno. Danas ćemo uputiti prijavu Državnom inspektoratu i na znanje Ministarstvu gospodarstva’, rekao je načelnik Maretić.

Pokušali smo kontaktirati i direktora tvrtke ‘Lavčević d.o.o’, ali nam je tajnica rekla kako je direktor na službenom putu do kraja tjedna.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh