semafor
HEP kultura Alkar
extrametal banner
baner čovo

Dicmo: Ivan Maretić primio europskog prvaka u full contactu

Autor/ica
Objavljeno: 4 rujna, 2015

maretic_milun1

Načelnik Općine Dicmo Ivan Maretić danas je u Općinskoj vijećnici upriličio primanje za 19-godišnjeg Marka Miluna, europskog juniorskog prvaka u full contactu.

Ovaj kršni Dicmanjanac, inače član Kickboxing kluba Mornar u Splitu,,naslov europskog prvaka u kategoriji do 86 kg osvojio je na nedavno Europskom prvenstvu održanom u španjolskom San Sebastianu.

Svečanom prijemu za europskog prvaka uz načelnika Ivana Maretića nazočili su dicmanjski župnik don Vlado Strikić, Markov otac Dragan i djelatnici Općinske uprave.

Uz dobre želje za nastavak sportske karijere, načelnik Maretić je Milunu poklonio dio sportske opreme te knjigu ‘Sinjanje’. Tom prilikom istaknuo je kako su Dicmanjani ponosno na svog Marka, jer nije mala stvar biti europski juniorski prvak u ovom borilačkom sportu.

‘Marko je pohađao našu školu, odrastao je i živi ovdje. To je pokazatelj da se može živjeti u Dicmu i biti europski prvak. Uz Marka još se nekolicina naših mladih Dicmanjana bavi borilačkim i ostalim sportovima i imaju lijepe rezultate. Naša je obveza da svima njima u okviru naših mogućnosti i moralno i materijalno pomažemo u njihovom sportskom razvoju’, kazao je načelnik Dicma Ivan Maretić, zaželivši svom mladom sumještaninu još mnogo sportskog uspjeha, a posebno zdravlja i studentskih rezultata i završetak fakulteta.

Zahvaljujući načelniku na prijemu i potpori koju mu je pružio za odlazak na Europsko prvenstvo u Španjolsku, Marko Milun je kazao:

‘Bilo je odlično i posebno. Stojiš na postolju kao najbolji u Europi i svira ti naša himna, to je neopisiv događaj. U polufinalu sam imao meč s poljskim borcem, ali sam bio toliko superioran i sudac je prekinuo borbu u drugoj rundi. U finalu sam imao jakog protivnika iz Turske. Međutim, dominirao sam tijekom cijelog meča, pa su i ovdje suci morali prekinuti meč, ali ovoga puta u trećoj rundi’, kazao je juniorski prvak u full contactu do 86 kg Marko Milun.

Marko Milun član je Kickboxing kluba Mornar iz Splita. Do sada je u borilačkom sportu trenirao u Tang So Do klub Knez iz Sinja, a jedno vrijeme prije nekoliko godina trenirao je vaterpolo na sinjskom bazenu. Marko je završio srednju prometnu školu u Splitu, a od jeseni mu počinju studentski dani na DIF-u. U dosadašnjoj karijeri Milun je imao zapažene rezultate pa je tako 2013. u Slavonskom Brodu osvojio naslov državnog prvaka. Prošle godine osvojio je isti naslov na natjecanju u Prološcu, te prvo mjesto u K-1 na turniru u Opatiji.

maretic_milun2

 

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh