miro bulj
hdz banner
sdp

Dicmo uređuje ‘Tematski park Željezničke postaje Rera’

Autor/ica
Objavljeno: 24 veljače, 2021

Jučer je održana 27. sjednica Općinskog vijeća Općine Dicmo na kojoj su usvojene sve predložene točke Dnevnog reda.

Dicmanjski vijećnici usvojili su prijedlog lzmjene i dopuna Statuta Općine Dicmo i prijedlog lzmjena i dopuna Poslovnika Općinskog vijeća Općine Dicmo, kako bi ih uskladili s novim zakonskim izmjenama.

Također su donijeli odluku o davanju reciklažnog dvorišta na upravljanje.

‘Poznato je da smo gotovi s reciklažnim dvorištem, gdje je uloženo oko 2 milijuna i 300 tisuća kuna. Dobili smo uporabnu dozvolu, izgradili pristupnu cestu i sad je redovna procedura da damo na upravljanje Čistoći Cetinske krajine’, kazao je načelnik Dicma Ivan Maretić.

Dicmanjski vijećnici usvojili su i Plan zaštite od požara Općine Dicmo, prijedlog Odluke o utvrđivanju iznosa nagrade za rad članovima Vijeća srpske nacionalne manjine u Općini Dicmo kao i prijedlog Odluke o davanju suglasnosti za provedbu ulaganja na području Općine Dicmo – ‘Tematski park Željezničke postaje Rera’.

‘Radi se o zemljištu površine oko 2600 metara kvadratnih u samom središtu Dicma, točnije uz željezničku stanicu. Taj prostor nije bio uređen, a prijavit ćemo se za  sufinanciranje projekta ESF preko LAG-a  Zagora gdje očekujemo sredstva’, kazao je Maretić.

Print Friendly, PDF & Email

Na vrh