banner stozer cz sinj

‘Didovina’ u Ruminu

Autor/ica
Objavljeno: 20 svibnja, 2014

rumin1

U srijedu, 21. svibnja u 13 sati slušatelji Hit radija imat će priliku poslušati novo izdanje emisije ‘Didovina’. Ovoga puta tema ‘Didovine’ su tradicija i običaji hrvatačkog naselja Rumin.

Na početku ‘Didovina’ donosi priču o starom obnovljenom mostu na Panju, te o tradiciji zidanja kamenih kuća i ostalih obejkata. O tome će govoriti Goran Markulin.

Drugi sugovornik reportera ‘Didovine’ bit će Ivan Lovrić, koje će govoriti o nadaleko poznatim izvorima i starim vodenicama-mlinicama.

Uz blagodati izvora i vode Rumin je nekada bio poznat kao stočarski kraj, no u novije vrijeme stočarstvom se bavi samo nekoliko Ruminjana. O toj temi govorit će Zoran Markulin.

Većina stanovnika Rumina uz imanja u svom selu, pašnjake i zemlju obrađuju na Vrdovu, o čemu će slušateljima Hit radija govoriti Ana Ezgeta.

Zahvaljujući svom geografskom položaju, selo Rumin oduvijek je bilo pogodno mjesto za sadnju sadnju voćarskih, vinogradarskih i povrtlarskih kultura. O ovoj temi, kao i o povijesnom značenju nekih građevina na samom Ruminu te o očuvanim višestoljetnim narodnim nošnjama i starim knjigama i pjesmaricama govorit će Neven Ezgeta.

Svoje prijedloge o tome koje mjesto Cetinskog kraja bi trebali posjetiti naši reporteri i s kojim ljudima tom prilikom razgovarati za ‘Didovinu’, možete slati na e-mail: hitradio@hitradio.hr.

Fotogalerija

 

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh