Digitalna Noć muzeja u Muzeju triljskog kraja

Autor/ica
Objavljeno: 27 siječnja, 2021
noc muzeja

Bliži se petak, 29. siječnja, a time i Noć muzeja koja će se ove godine održati u digitalnom obliku.

Šesnaestu godinu za redom Hrvatsko muzejsko društvo organizira navedenu manifestaciju u koju se i ove godine uključio velik broj muzeja i drugih baštinskih ustanova.

Noć muzeja će se, zbog epidemiološke situacije uslijed pandemije Covid-19,  ove godine uglavnom pratiti iz udobnosti vlastitog doma. Stoga je Muzej triljskog kraja za svoju postojeću i novu publiku pripremio sljedeće online sadržaje:

– od 18 do 18,45 sati – Prezentacija – Rezultati novih arheoloških istraživanja rimske ceste na predjelu Samoleč koja su u sklopu projekta Rimske cestovne komunikacije Srednje Dalmacije provedena u ožujku 2020. godine.
Prezentaciju će zajedno održati voditelj istraživanja dipl. arh. Ivica Pleština i Lino Ursić iz Odjela za turizam i pomorstvo Splitsko-dalmatinske županije, koji je jedan od začetnika ovog projekta pokrenutog od strane Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije. Rimska cesta na Samoleču u Vojniću kod Trilja, sastavni je dio antičke cestovne mreže koja je grad Salonu povezivala s unutrašnjošću rimske provincije Dalmacije.
Prezentacija će se održati putem Facebook Live opcije s početkom u 18 sati, a može se pratiti putem poveznice na Facebook Live (uživo) – https://www.facebook.com/MuzejTriljskogKraja

– od 19 do 20 sati – Virtualna šetnja muzejskim postavom na web stranici Muzeja triljskog kraja i istraživanje rimskog legijskog logora Tilurij s mobilnom aplikacijom 3D-3Lj (besplatno preuzimanje u Google Play-u i App Store-u).
Poveznica na VR šetnju: https://www.muzejtriljskogkraja.hr/VR/

Poveznice za preuzimanje mobilne aplikacije 3D-3LJ: https://play.google.com/store/apps/details?id=hr.muzej3lj.tilurium&hl=hr (android)

https://apps.apple.com/app/id1516120152

Ukoliko se u Noći muzeja dio publike ipak odluči za fizičko razgledavanje muzeja, individualni posjeti su mogući od 18 do 20 sati uz obavezno pridržavanje svih epidemioloških mjera.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh