fruhwald
otvorena vrata

‘Do bure’ prvi put prvaci Brnaza

Autor/ica
Objavljeno: 5 srpnja, 2021
DO BURE

Prava sportska drama odvijala se jučer u završnom danu 12. Prvenstva Brnaza u velikom nogometu. Oba susreta, finalni i onaj za treće mjesto odlučeni su nakon udaraca s bijele točke. Po prvi puta naslov su osvojili nogometaši ‘Do bure’, koji su nakon kaznenih udaraca rezultatom 5:4 pobijedili prošlogodišnje pobjednike Gumeliće.

U regularnom dijelu utakmice bilo je 2:2, a novi prvaci su izjednačujući pogodak iz kaznenog udarca postigli u poslijednjoj minuti susreta.

Ispod strane

U susretu za 3. mjesto momčad Ispod strane s 4:2 pobijedila je Vukasoviće, a u regularnom dijelu bilo je 1:1.

vukasovići

Prije finalnog ogleda održana je prigodna svečanost. Mladi igrači NK Brnaze sa svojim trenerom Stjepanom Šušnjarom donijeli su državnu zastavu na centar igrališta. Loptu s kojom je igrano finale donijela je Gabrijela Skejić, sestra tragično preminulog mladog Brnažanca Ivana Skejića, kojemu je kao i hrvatskeim braniteljima i pokojnom Dejanu Masteliću odana počast minutom šutnje.

OTVARANJE

Prave ovacije dobili su članovi Aero kluba Sinj Nikola Bašić, Andrija Kovačević, Jurica Jagnjić i Mirko Malbaša koji su svojim padobranskim skokovima na teren donijeli zastave Hrvatske i Grada Sinja. Ovo zanimljivo završno natjecanje odlično su sudili Mladen Labrović, Mario Jadrijević i Ivan Mađor.

padobranci

Najbolji golman prvenstva je Stipe Delija iz pobjedničke momčadi,i z koje dolazi i najbolji strijelac i igrač turnira Ivan Mastelić Gaga.

GAGA I DELIJA

Trofej Fair play pripao je momčadi ‘Mandaci’, koji je uz predstavnika ove momčadi Nevena Mandaca primio Petar Mastelić Tuba, za svog prerano preminulog sina Deajana, prijatelja i nekada člana ove momčadi.

Zahvalu za logističku potporu, za kupnju dresova za najmlađe članove NK Brnaze dobio je Hrvoje Vugdelija.

Brnaško prvenstvo po mnogočemu je posebno u Cetinskoj krajini, a naročito u odličnoj organizaciji i posjećenosti gledatelja, kao i odličnim igrama. Završnici prvenstva nazočio je veliki broj gledatelja, a organizator je cijelu završnicu prvenstva organizirao pridržavajući se svih epidemioloških mjera vezanih za koronavirus.

Pobjednička momčad igrala je u sastavu: Stipe Delija, Mislav Mastelić, Stipe Mastelić, Dino Jagnjić, Mate Jagnjić, Jakov Mastelić, Dujo Zorić, Ivan Jagnjić, Ivan Mastelić, Šimun Delija, Ivan Mandac, Domagoj Čarić, Ante Mastelić, Stipe Jagnjić, Antonio Ivković, Luka Jagnjić, Domagoj Delija, Mate Mastelić, Mirko Omrčen, Lori Mastelić, Tomislav Sedlar, Ante Delija, Pero Jagnjić. Voditelj momčadi bio je Boško Delija.

OEHAR

Uz članove Organizacijskog odbora Prvenstva i Upravu NK Brnaze Stipu Deliju, Dušana Mandaca, Damira Ivkovića i Stipi Šušnjaru,priznanja najboljim momčadima i pojedincima uručili su gradonačelnik Sinja Miro Bulj, predstavnik Splitsko-dalmatinske županije Damir Čarić, pukovnik HV-a Nenad Stražanec, član komisije za veterane pri HNS-u.

‘Presretni smo. Ovo naše prvo osvojeno prvenstvo posvećujemo našim pokojnim prijateljima Ivanu Skejiću i Dejanu Masteliću, koji su nas napustili i nisu više s nama. Nemam što drugo kazati nego da našoj sreći nema kraja’, kazao je Dino Jagnjić, kapetan pobjedničke momčadi koja je igrala utakmice u majicama na kojima je bio lik pokojnog Ivana.

Veliki pljesak na brnaškom travnjaku dobio je pukovnik Stražanec, koji je imao samo riječi hvale za ono što je vidio u Brnazama.

‘Cijeli život sam u nogometu. Inače sam Osječanin, ali sada radim u Karlovcu. Bio sam igrač, sudac, a sada sam aktivan u HNS-u, ali ovo još nisam vidio. Ovakva atmosfera, organizacija na lokalnoj razini u Hrvatskoj se rijetko događa’, kazao je Stražanec.

momčadi

Što zbog uspješno odrađenog turnira, ali i slavlja momaka s Brnaške glavice svoje zadovoljstvo nije krio ni čelnik Organizacijskog odbora i predsjednik NK Brnaza Stipe Delija.

‘U prvom redu drago mi je da je u završnici bio pravi sportski i navijački spektakl. Obje utakmice na penale! Ono što me veseli je činjenica da turnir iz godine u godinu poprima sve veću pozornost. Hvala svim sudionicima na turniru, svima koji su radili i pomagali na turniru. Zahvaljujemo Gradu na potpori, gradonačelniku i svima koji pomažu. Moram malo dati i sebi prostora za emocije, iz razloga što su moji susjedi ostvarili prvi naslov prvaka. Međutim, meni kao predsjedniku Kluba u prvom planu je organizacija turnira, ali s ibzirom da su oni pobijedili, moram priznati ipak, zadovoljstvo mi je još dodatno veće. I drago mi je da su ga igrali za svog pokojnog prijatelja, našeg mladog Ivana’, kazao je na kraju Delija.

Nakon podjele priznanja najboljima na Prvenstvu nastavljena je fešta na terenu uz jelo i piće koje je za sudionike prvenstva pripremio organizator NK Brnaze.

Navijači novih prvaka bengalkama i velikim vatrometom bučno su proslavili veliki uspjeh, a u kasnim večernjim satima pobjednici su održali ‘karusel’ automobilima kroz Brnaze, u čast pobjede i prvog osvojenog naslova prvaka Prvenstva Brnaza u nogometu.

Print Friendly, PDF & Email

Na vrh