Do danas prikupljeno preko 2700 potpisa za referendum

Autor/ica
Objavljeno: 26 rujna, 2014

peticija_referendum

Kordinator incijative ‘Birajmo zastupnike imenom i prezimenom’ za Grad Sinj, nezavisni gradski vijećnik Miro Bulj izvijestio je kako je više od 2700 građana do danas u Sinju potpisalo peticiju za referendum o prijedlogu izmjena izbornog zakona o izboru zastupnika. 

Bulj ističe kako je ovoliki broj potpisa iznad svih očekivanja, s obzirom na, kako kaže, opstrukciju i netočna tumačenja koja plasiraju vodstva HDZ-a, SDP-a i GONG-a. Naglasio je kako je žalosno da stranke svojim članovima zabranjuju da podrže ovu incijativu, no ističe kako su bez obzira na zabrane brojni članovi stranaka bez straha potpisali peticiju.

‘Građani Sinja ovime pokazuju da su razočarani današnjim partitokratskim političkim sustavom vladanja u RH, poglavito dvije najveće stranke i partije HDZ-a i SDP-a i njihovih priljepaka, gdje su zastupnici podobnici i sluge predsjednika stranaka. Vidljivo je da narod Sinja želi birati narodne zastupnike imenom i prezimenom, što je iskorak za demokratizaciju Hrvatske’, zaključuje Miro Bulj.

Dodajmo kako je prije nekoliko dana ovu inicijativu javno podržala Nezavisna lista dr. Stipislava Jadrijevića i izvršna vlast Grada Sinja, a podrušku je iskazalo i Predsjedništvo sinjskog ogranka Hrvatske zore, koje je pozvalo sve svoje članove i simpatizere da aktivno sudjeluju u provedbi referendumske inicijative za promjenu izbornog zakona koju je inicirala udruga ‘U ime obitelji’.

Potpisi će se prikupljati na sinjskoj Pijaci svakog dana do 5. listopada, u vremenu od 9 do 12 sati.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh