extrametal

Donesene Preporuke za vrijeme održavanja 305. alkarskih svečanosti

Autor/ica
Objavljeno: 4 kolovoza, 2020
stozer cz sinj

Dana 3. kolovoza 2020. godine, ispred prostora Gradske vijećnice Grada Sinja, održana je sjednica Stožera civilne zaštite Grada Sinja.

Tema sjednice je bilo utvrđivanje prijedloga Preporuka u cilju sprečavanja širenja epidemije bolesti COVID-19, na području Grada Sinja za vrijeme trajanja 305. alkarskih svečanosti, kao i analiza dosadašnjih aktivnosti i učinjenog.

Konstatirano je kako zbog nepovoljne epidemiološke situacije u Republici Hrvatskoj, a i Gradu Sinju, ove godine naše najveće svečanosti 305. Sinjsku Alku i Blagdan Velike Gospe dočekujemo u iznimnim okolnostima – okolnostima pandemije koronavirusa – Covid -19.

Naravno da zbog okolnosti, organizacija tih događanja predstavlja i čini ove događaje visoko rizičnim s epidemiološke strane te ih ove godine nije moguće organizirati na uobičajen način. Stoga je pri organizaciji svakog događaja, manifestacije ili obavljanja bilo koje djelatnosti potrebno rigorozno i u svemu slijediti i provoditi zadane epidemiološke okvire i važeće Preporuke i upute HZJZ.

Živimo u godini kada su otkazane Olimpijske igre, Europsko prvenstvo u nogometu, Oktoberfest i brojne druge svjetski i lokalno poznate manifestacije, no na jedan način ipak smo privilegirani jer ćemo unatoč pandemiji, sukladno našoj dugogodišnjoj tradiciji, uspjeti organizirati ovogodišnje 305. alkarske svečanosti, kao i samo svetkovinu slavljenja naše nebeske zaštitnice Čudotvorne Gospe Sinjske.

Stožer CZ Grada Sinja i gradske službe, a posebno epidemiološka i zdravstvena struka su uložili iznimne napore u sprječavanju širenja zaraze na području našeg grada. Zbog toga apeliramo na organizatore planiranih događaja, sve fizičke i pravne osobe koje obavljaju svoje djelatnosti da postupaju odgovorno i u skladu s okolnostima. Naša je osnovna zadaća sačuvati zdravlje kako domaćih ljudi, tako i svih onih koji će u ovim danima pohoditi Sinj. Budimo u tome ustrajni i odgovorni, jer zdravlje i sigurnost lokalne zajednice nema alternativu, niti cijenu.

U tom smislu, jednoglasnom odlukom svih članova Stožera donesen je Zaključak o utvrđivanju Preporuka, kojim se preporuča okvir u kojem se predlaže održati ovogodišnje 305. Alkarske svečanosti. Zaključak možete pogledati ispod ove objave.

Zaključak_preporuke 305. alkarske svečanosti

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh