bulj
hdz banner
sdp
Banner Ivan Sipic
Nezavisna lista mladih dicmo

DP Sinj: Očajnički čin gradonačelnice na odlasku

Autor/ica
Objavljeno: 12 travnja, 2021
mirjana babic

Na zapošljavanja u Vodovodu i odvodnji Cetinske krajine osvrnuo se i Domovinski pokret Sinj, koji to naziva očajničkim činom gradonačelnice na odlasku. Priopćenje koje potpisuje predsjednica Domovinskog pokreta Sinj Mirjana Babić prenosimo u cijelosti:

‘Gradonačelnica Sinja povukla je čin očajnika na odlasku. Čin koji ćemo svi mi plaćati narednih godina. Naime, u nastojanju da barem malo popravi svoje izborne izglede ili izglede svojih koalicijskih partnera iz HDZ-a, odbjegla gradonačelnica je preko noći, u dogovoru s direktorom Vodovoda i odvodnje Cetinske Krajine, odlučila otvoriti čak 13 novih radnih mjesta.

Dakle, mjesec dana prije izbora Cetinskoj Krajini hitno trebaju strojari, inkasatori, instalateri, vodoinstalateri, pomoćni radnici pa čak i voditelji odjela za investicije. Svi oni će se primiti po hitnom postupku jer je natječaj otvoren samo od 12. do 19. travnja.  Nema sumnje kako se radi o starom prokušanom receptu zapošljavanja prije izbora po kojem se javna poduzeća pune glasačima, a račun će stići u vidu povećanja cijene vode građanima. Za to već imamo određene najave.

Umjesto da se na odlasku bavi stranačkim kadroviranjem pozivamo gradonačelnicu da građanima objasni zašto u svom mandatu nije uspjela realizirati projekt Aglomeracije na koji građani čekaju desetljećima. Shvaćamo, jednostavnije je popuniti gradska poduzeća nego se uhvatiti u koštac s jednim složenim projektom. Ovim činom gradonačelnica je to i priznala.

Nismo protiv otvaranja radnih mjesta. Ona su nam prijeko potrebna, ali želimo stvoriti uvjete u kojima će privatnici otvarati nova radna mjesta. Gradimo društvo u kojem se glasovi neće kupovati predizbornim zapošljavanjem već će nova zapošljavanja biti rezultat pametne gospodarske politike Grada i inicijative privatnog sektora. To je društvo koje gradonačelnica na odlasku i HDZ ne mogu zamisliti jer tu nema lova u mutnom.’

MIRJANA BABIĆ

PREDSJEDNICA DOMOVINSKOG POKRETA SINJ

Print Friendly, PDF & Email

Na vrh