BANNER FERATA

Dr. Jadrijević: ‘Bio je to jedini način da pacijentici spasimo život’

Autor/ica
Objavljeno: 3 rujna, 2014

jadrijevic

Kao što smo i prenijeli, Dnevnik Nove TV sinoć je objavio reportažu o nesvakidašnjem medicinskom pothvatu kojeg je u zagrebačkoj bolnici Merkur, izveo ugledni hrvatski kirurg, Sinjanin dr. Stipislav Jadrijević.

Riječ je o operaciji odstranjivanja tumora s jetre kakav dotad nikad nije izveden u Hrvatskoj, a u svijetu je izveden nekoliko puta. Zahvaljujući tom hrabrom pothvatu dr. Jadrijevića, 37-godišnja pacijentica je živa, a samo 8 dana nakon operacije već hoda.

U razgovoru za Feratu dr. Stipislav Jadrijević istaknuo je kako je riječ o vrlo zahtjevnoj operaciji.

‘Sve tri glavne žile u jetri koje su bitne za život jetre bile su zahvaćene tumorom. Jedini način je bio da jetru izvadim iz tijela i onda na stolu pokušam odvojiti jetru od tumora. Naravno, to sam uspio, ali dvije žile sam morao ukloniti, a ova treća koja je isto bila djelomično zahvaćena tumorom nju sam rekonstruirao. Sve u svemu dosta napeta i naporna operacija, ali hvala Bogu na kraju je sve skupa dobro prošlo. Bio je to jedini način da se pacijentici spasi život. Više godina se spremam za takvu operaciju. S obzirom da se mi bavimo kirurgijom jetre i presađivanjem organa, tehnički to jest zahtjevna operacija, ali smatrao sam da je ekipa na čelu sa mnom spremna za taj pothvat. Nakon što smo ustanovili da je tumor samo na jetri i da se nije proširio nigdje po trbuhu, odlučio sam napraviti takvu operaciju’, istaknuo je dr. Stipislav Jadrijević.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh