svabo

Dr. Karin: Očekujemo eskalaciju

Autor/ica
Objavljeno: 20 listopada, 2020
zeljka karin

Zbog velikog broja oboljelih u Splitsko–dalmatinskoj županiji dr. Željka Karin, ravnateljica NZJZ SDŽ danas je na konferenciji za novinare prokomentirala današnju brojku od 160 novooboljelih u Županiji.

Izdvojila je kako je na COVID infekciju od ukupnog broja pozitivno i 12 časnih sestara u Košutama, a kako se u Sinju uglavnom radi o obiteljskim kontaktima.

‘Sinj stalno ima visoke brojke, puno njih su obiteljski kontakti. Imali smo zarazu u dva sportska kluba, jedan trgovački centar pa njihovi obiteljski kontakti, djelatnike nekoliko Ustanova u Splitu pa su onda oboljeli njihovi obiteljski kontakti u Sinju tako da generalno za Sinj možemo reći da su uglavnom obiteljski kontakti.’, rekla je dr. Karin.

Na novinarsko pitanje koje bi se nove mjere mogle uvesti kako bi se spriječilo širenje infekcije, dr. Karin je rekla kako strože mjere mogu biti vezane samo uz obiteljska okupljanja koja nisu nužna.

‘Moram naglasiti, koliko god mi pogoršavali mjere, ako se ljudi ne pridržavaju istih neće biti boljih rezultata. Brojke nam rastu i situacija nije mirna, i svakim danom možemo očekivati eskaliranje. Ne smijemo se okupljati velikim skupinama. Sljedećih dana možemo očekivati još veći broj novooboljelih u institucijama. Mi smo još uvijek blizu eksponencijalnog rasta, danas imao veći rast, ali ako se bude nastavio ovaj trend, morat ćemo postrožiti mjere’, zaključila je Karin.

Print Friendly, PDF & Email

Na vrh