semafor
HEP kultura Alkar
extrametal banner
baner čovo

Dr. Stipe Jukić i dalje na čelu Viteškog alkarskog društva

Autor/ica
Objavljeno: 19 ožujka, 2014

stipe_jukic

Na prvom sastanku novog Upravnog odbora Viteškog alkarskog društva jednoglasno je odlučeno kako i dalje na čelu VAD-a ostaju Stipe Jukić kao predsjednik, Dinko Bošnjak kao dopredsjednik i Ivan Nasić kao tajnik Društva.

Jukiću je ovo treći mandat na čelu Alkarskog društva. Svakako je zanimljivo kako Dinko Bošnjak dužnost dopredsjednika VAD-a obnaša od 1994. godine, dok je Ivanu Nasiću ovo drugi mandat na dužnosti tajnika.

U Upravni odbor na subotnjoj redovitoj izbornoj skupštini izabrani su još Dražan Šabić, Tomislav Župić, Mladen Vučković i Ivo Delonga. Po dužnosti, u Upravni odbor ušli su vojvoda Ante Vučić, alajčauš Ivica Filipović Grčić, arambaša Ivo Vukasović i predstavnik alkara Hrvoje Filipović Grčić.

Novi/stari predsjednik VAD-a dr. Stipe Jukić istaknuo je zahvalu kolegama koji su mu dali potporu za daljnje vođenje Viteškog alkarskog društva, kao i onima koji su mu iskazali podršku na samoj izbornoj Skupštini.

‘Velika je čast, ali i obaveza biti na čelu Viteškog alkarskog društva. U prvom redu zahvaljujem se Skupštini koja je dala potporu ovom Upravnom odboru, siguran sam kako će ovaj tim uspjeti realizirati započete projekte koji nas očekuju u idućem razdoblju. Isto tako, zahvaljuem kolegama iz Upravnog odbora koji su mi iskazali povjerenje na mjestu predsjednika VAD-a’, kratko je kazao novi/stari predsjednik Društva dr. Stipe Jukić.

Predsjednik VAD-a kazao je kako pred ovim vodstvom Alke predstoji puno rada, u cilju završetka Alkarskih dvora, odnosno Muzeja Alke. Također je istaknuo kako se ide u realizaciju značajnih projekata za 300. Alku. Jedan od njih je i predstavljanje Alke na zagrebačkom Trgu Bana Josipa Jelačića, koje se planira za jesen, a u kojem će sudjelovati cijela alkarska povorka.

Iako je na samoj izbornoj Skupštini najavljeno kako će VAD preko crkvenih struktura na 300.-u Alku pozvati i Svetog Oca Papu Franju, dr. Jukić je kazao kako će se sagledati sve mogućnosti poziva, ali je naglasio kako krajem ove godine ili početkom 2015. VAD planira otići na audijenciju kod Svetog Oca.

Na prvom sastanku Upravnog odbora istaknuto je kako će se nastojati već za ovu Alku postaviti adekvatne tribine, vjerojatno iznajmljivanjem, a u konačnici i kupnjom novih tribina. Za to se već usaglašavaju mogućnosti s Gradom Sinjom, Županijom splitsko-dalmatinskom i državnim institucijama, a nabavka tribina aplicirana je i za sredstva iz EU fondova.

Nakon sastanka, članovi Uprave održali su neformalni sastanak s čelništvom HRT-a koje je predvodio Goran Radman, na kojem se razgovaralo o projektima koji će se realizirati u suradnji s nacionalnom televizijom za 300-tu obljetnicu Alke.

Dodajmo kako još uvijek nije održan prvi sastanak novog Nadzornog odbora, u koji su voljom članova Skupštine izabrani Jerko Ivandić, Frano Vrančić i Hrvoje Markulin. Predsjednik VAD-a dr. Stipe Jukić kazao je kako će se taj sastanak upriličiti kroz nekoliko dana, a sami članovi između sebe izabrat će predsjednika Nadzornog odbora.

uprava_vada

 

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh