semafor
HEP kultura Alkar
extrametal banner
baner čovo

Dr. Željka Karin: Neka Alka ostane u duhu hrabrosti, ali i razboritosti

Autor/ica
Objavljeno: 31 srpnja, 2020
zeljka karin

Danas je u Sinju održan sastanak predstavnika Stožera civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije sa predstavnicima Stožera civilne zaštite Grada Sinja, gradonačelnicom Kristinom Križanac,  VAD-a i predstavnicima Svetišta Čudotvorne Gospe Sinjske na temu organizacije  305. Sinjske Alke i blagdana Velike Gospe.

Dr. Željka Karin, ravnateljica NZJZ Splitsko-dalmatinske županije za Hit radio je rekla kako još uvijek nema konkretnih zaključaka nego da će zaključke sastanka i ‘epidemiološki okvir’ predložiti Nacionalnom stožeru.

‘Upozorila bih, već sada ljude da ne dolaze masovno u Sinj, u vremenima smo pandemije. Bit će vremena za  posjete Sinju. Vrlo važno je da se održi tradicija i hrvatski duh kroz organizaciju Sinjske  Alke, a Alka se može održati i bez velikog broja posjetitelja. Bitno je da se održi kontinuitet Alke, ali nastojmo smanjiti manifestacije i veća okupljanja oko Alke kako ne bi ovu Alku zapamtili u nekom ružnom svjetlu. Neka Alka i dalje ostane u duhu hrabrosti, ali i razboritosti’, rekla je dr. Karin.

Konačnu Odluku o načinu i epidemiološkim mjerama koje će se provoditi u Sinju za vrijeme ‘Alke’ i Velike Gospe donijet će Stožer civilne zaštite RH.

 

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh