svabo

Drugi pokušaj konstituiranja triljskog Gradskog vijeća

Autor/ica
Objavljeno: 2 srpnja, 2013

trilj01

Za petak, 5. srpnja u 11 sati sazvana je nova konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća Grada Trilja. Kako doznajemo, koalicija Nova snaga triljskog kraja ponovno će predsjednika Gradskog vijeća predložiti Miljenka Marića, dok u HDZ-u još uvijek nisu sigurni hoće li istaknuti svog kandidata.

Podsjećamo, u prvom pokušaju konstituiranja triljskog Gradskog vijeća ni Miljenko Marić ispred koalicije Nova snaga triljskoga kraja ni Ivica Kutleša iz iste koalicije kojeg je predložio HDZ nisu dobili potrebnu većinu.

Miljenko Marić potvrdio nam je kako će ga Nova snaga triljskog kraja ponovno kandidirati za čelnog čovjeka Gradskog vijeća.

‘Nakon prve konstituirajuće sjednice imali smo sastanak na kojem su svi članovi ove koalicije bili za prijedlog moje malenkosti za predsjednika Gradskog vijeća, a gospodina Ante Prcele za prvog potpredsjednika Vijeća. Nadam se da će sve biti u redu. Mislim da je vrijeme da se dogodi ono što su odlučili građani Grada Trilja, dakle da postoji kohabitacija između gradske vlasti i većine koja je sklopila poslijeizbornu koaliciju.’

U redovima triljskog HDZ-a pokušali smo doznati hoće li i oni istaknuti svog kandidata. Ivan Bugarin, koji će predsjedavati Vijećem do izbora predsjednika, kazao nam je kako su pregovoti još uvijek u tijeku.

‘I dalje smo u pregovorima sa nekim političkim opcijama. U naredna dva dana ili ćemo postići nekakav dogovor ili nećemo, sve u interesu građana Trilj. Tako da za sada još ne mogu dati konkretnu informaciju o tome što će se događati u petak na konstituirajućoj sjednici’, zaključio je Bugarin.

Print Friendly, PDF & Email

Na vrh