MIRO_BULJ IVAN_ŠIPIĆ HDZ NLM IZBORI 2024

Dujo Maleš: Izgradimo vrtić na Tripalušama!

Autor/ica
Objavljeno: 16 srpnja, 2013
dujo_males

Vijećnik Nezavisne liste dr. Jadrijevića Dujo Maleš uputio je priopćenje za javnost u kojem ističe kako bi se dječji vrtić u Turjacima mogao graditi na predjelu Tripaluše. Priopćenje donosimo u cijelosti:

‘Ovim priopćenjem građanke i građane Grada Sinja, a napose žitelje mjesnog odbora Turjaci, želim upoznati sa planovima grada Sinja vezano za rješavanje problema nedovoljnog broj mjesta u vrtićima.

Iskoristivši svoje pravo kao vijećnik grada Sinja izvršio sam uvid u projekt grada Sinja vezano uz izgradnju vrtića u Turjacima. Postojeći idejni projekt kojeg sam dobio na uvid odnosio se na projekt dogradnje dijela osnovne škole u Turjacima, kojeg bi prema mojim saznanjima i imajući u vidu potencijalne zapreke bilo jako teško realizirati.

Slijedom navedenog na sjednici gradskog vijeća od 15.07.2013. izrazio sam stav kako bi se izgradnja vrtića trebala realizirati na gradskom zemljištu u Turjacima na predjelu Tripaluše.

Gradonačelnik gosp. Ivica Glavan ustvrdio je kako je prema nacrtu proračuna za sljedeću godinu planirano da se izdvoje sredstva za izgradnju vrtića u Turjacima.

Prepreka izgradnji vrtića na Tripalušama je donošenje prostornog plana Grada Sinja, koji bi se trebao donijeti odmah po donošenju Županijskog prostornog plana.

Naime u dosadašnjem prostornom planu Grada na predjelu Tripaluše mogli su se graditi samo sportski sadržaji, dok bi prema novom prostornom planu trebali biti omogućeni i društveni sadržaji. Zabilježbu na prostorni plan, a vezano za spomenutu izmjenu gradska uprava upisala je još u proteklom sazivu.

Ovim putem pozivam građanke i građane mjesnog odbora Turjaci da do donošenja prostornog plana prijedlozima i sugestijama sudjeluju u oplemenjivanju i osmišljavanju gradskog terena u Turjacima.’

Sa izrazitim poštovanjem

NL Dr. Stipislav Jadrijević

Vijećnik Dujo Maleš

 

ferata@ferata.hr
0997370409