lady

Duo Eolian, koncert u Galeriji Sikirica

Autor/ica
Objavljeno: 1 kolovoza, 2021
duo eolian

U organizaciji Kluba Sinjana u Zagrebu i Matice Hrvatske, Ogranak Sinj u ponedjeljak, 2. kolovoza u Galeriji Sikirica koncert klasične glazbe održat će Duo Eolian – Lucija Stilinović, flauta i Veronika Ćiković, harfa.

Koncert se održava u okviru manifestacije ‘Dani Alke i Velike Gospe 2021.’.

PROGRAM:

John Rutter: Suite Antique
                        I. Prelude
                        II. Ostinato
                        III. Aria
                        IV. Waltz
Camille Saint- Saëns: Fantazija op. 124
J.Ibert: Entr’acte
Claude Debussy: Preludij za poslijepodne jednog fauna (transkripcija Judy Loman)
Petar Iljič Čajkovski: Arija Lenskog iz opere Evgenij Onjegin (transkripcija Guy Braunstein)

BIOGRAFIJE:

Lucija Stilinović (Zagreb,1995.) uz završenu Muzičku akademiju u Zagrebu u klasi Renate Penezić, diplomirala je na Manhattan School of Music (New York, SAD) u klasi Roberta Langevina, solo flautista Njujorške filharmonije. U akademskoj godini 2016./17. bila je studentica Kraljevskog konzervatorija u Antwerpenu (Belgija) u klasi Alda Baertena gdje je završila dodiplomski studij i stekla bakalaureat. Tijekom studija na Muzičkoj akademiji u Zagrebu bila je na razmjeni studenata Erasmus na HKU Konzervatoriju u Utrechtu (Nizozemska) u klasi Alda Baertena i Wilberta Hazelzeta (traverso flauta). U dva je navrata (2014. i 2017.) bila stipendistica International Music of Academy in the Principality of Liechenstein gdje je pohađala razne seminare i usavršavanja kod Philippe Bernolda.

U jesen 2020. Lucija započinje jednogodišnje usavršavanje na Music and Arts University of the city of Vienna u klasi Karl-Heinz Schütza, solo flautista Bečke opere i filharmonije.

Pobjednica je 9. Hrvatskog natjecanje mladih glazbenih umjetnika Papandopulo (2021.), kao i, 17. Međunarodnog natjecanja mladih glazbenih umjetnika Ferdo Livadić (2020.) i dobitnica druge nagrade na natjecanju Serge & Olga Koussevitsky Young Artists Awards 2019 u New Yorku. Također, nastupila je kao solistica uz Zagrebačku filharmoniju (2018.) i dobitnica je prve apsolutne nagrade na British Flute Society natjecanju u Londonu (2016.), prve nagrade na međunarodnom natjecanju Woodwind and brass u Varaždinu (2015.), itd. Kao solistica više je puta nastupala uz Varaždinski komorni orkestar, između ostalog i na Varaždinskim baroknim večerima (2011.).

Veronika Ćiković rođena je 1997. godine u Rijeci. Istovremeno s učenjem harfe kod majke harfistice, 2004. godine upisuje Glazbenu školu Ivana Matetića Ronjgova. Godine 2015. upisuje Muzičku akademiju u Zagrebu u klasi profesorice Diane Grubišić Ćiković, gdje je 2020. diplomirala s odličnim uspjehom. Godine 2021. nastavlja školovanje na Muzičkoj akademiji u Zagrebu gdje upisuje specijalistički studij harfe u klasi profesorice Mirjam Lučev Debanić. Kao solistica nastupila je uz Zagrebačku filharmoniju, Riječki komorni orkestar i Gudački komorni orkestar Muzičke akademije. Za izvedbu Debussyjevih Danse sacrée et danse profane, uz pratnju Zagrebačke filharmonije, 2020. nagrađena je Dekanovom nagradom.

Kao solistica, dobitnica je prvih nagrada na državnim natjecanjima HDGPP-a, prve nagrade na natjecanju Concorso Internazionale Giovani Musicisti Premio “Antonio Salieri”; zlatnih plaketa na Međunarodnim natjecanjima Društva harfista Slovenije te prvih nagrada na državnim (HDGPP) i međunarodnim natjecanjima (Concorso Internazionale Giovani Musicisti Premio “Antonio Salieri”; Bistrički Zvukolik, Concurso Ibérico) komorne glazbe u harfističkom duu s kolegom Brinom Bernatovićem. 

Već od početka studija stječe profesionalna orkestralna iskustva u orkestrima kao što su Zagrebačka filharmonija, Simfonijski orkestar HRT-a, HNK Zagreb, HNK Ivana pl. Zajca u Rijeci i Cantus Ansambl.

Print Friendly, PDF & Email

Na vrh