BANNER FERATA

Edukativna radionica ‘Tradicijsko lončarstvo ručnoga kola iz Potravlja’

Autor/ica
Objavljeno: 22 listopada, 2014
loncarstvo

Izvor: TZ Grada Sinja

Turistička zajednica grada Sinja, pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture RH i Grada Sinja, organizira edukativnu radionicu ‘Tradicijsko lončarstvo ručnoga kola iz Potravlja’.

Do Drugoga svjetskog rata, lončarstvom se bavilo pedesetak obitelji na području Cetinskoga kraja (u samom Potravlju dvadesetak obitelji), a danas samo obitelj Knezović. Stručno povjerenstvo Ministarstva kulture RH za utvrđivanje svojstva kulturnoga dobra na sjednici održanoj 21. veljače 2013. godine utvrdilo je da Tradicijsko lončarstvo ručnoga kola u Potravlju ima svojstvo nematerijalnoga kulturnog dobra. Ministarstvo kulture RH ga je nominiralo za zaštitu UNESCO-a, a krajem studenoga ove godine na zasjedanju u Parizu obznanit će se rezultati.

U petak 24.10. u 17:00 sati održat će se dječja edukativna radionica, a u subotu 25.10.2014. u 10:00 sati radionica za odrasle u prostorijama Galerije Sikirica (Alkarski dvori), 2 .kat, a vodit će ih Ivan Knezović. Kako bi se ovaj tradicijski zanat zaštitio od izumiranja, tiskana je brošura na hrvatskom i engleskom jeziku, te je snimljen promotivni film https://www.youtube.com/watch?v=gSVxHTm7feM autora Ante Gugića.

Svi zainteresirani prijave mogu poslati na e-mail: info@visitsinj.com, sudjelovanje na radionici je besplatno, a broj sudionika je ograničen.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh